tinyWallet – o aplicaţie deprimantă

Mi-am propus ca 2013 să fie un an al statisticilor. Încă din prima zi m-am hotărît să fiu un pic mai chibzuit şi să am habar de fiecare bănuţ pe care-l cheltui. Numai că pentru asta aveam nevoie în permanenţă de un pix şi un carneţel de notiţe la purtător, lucru deja exagerat pentru era în care trăim.

Moment în care îmi aduc aminte de AppStore şi de ale sale aplicaţii. Dau şi caut şi pînă la urmă găsesc o chestie destul de interesantă, gratis, care arăta destul de bine, foarte light şi mă decid să o dau jos. Zis şi făcut.

Apoi a început distracţia. Aplicaţia vine cu nişte categorii din fabrică (salariu, bancă, cumpărături, restaurant, benzină etc.), pe care le poţi edita după propriu gust. Eu le-am schimbat un pic numele, dar, în principal, m-am bazat pe setările ei. Adăugam în fiecare zi cîte-un pic, pic, pic. Mai un 20 la benzină, mai un 15 la o cumpărătură, mai o factură la lumină, mai o întreţinere, mai un net, mai o aia, se tot adunau. Ajunsesem să pun absolut tot, inclusiv cafelele de la automatul de cafea ba de unde am repetiţiile, ba din teatru. Totul era sub controlul lui tinyWallet.

Totul pînă la a zecea tranzacţie. Pentru că trebuie să-şi scoată şi ei pîrleala. Într-un moment de negură spirituală, decid să cumpăr varianta full. Evident că a 11-a tranzacţie adăugată au fost cei 89 de cenţi cît a costat. Şi am mers mai departe. Iar benzină, iar facturi, iar o cafeluţă, ba chiar şi banii daţi la parcagiii lor împuţiţi. Fiind perfecţionist şi cu frica de a pierde chiar şi un minuscul detaliu care mi-ar fi putut ruina planurile, am zis să o bag şi pe telefon. Totul era acum sub control, fiecare eurocent care-mi scăpa din portofel ajungea în celălalt portofel.

Pînă cînd am ajuns într-un timp record la o sumă foaaaarte rotundă şi mi-am zis “la dracu’!” Brusc am dat rewind şi am constatat că nu am făcut nimic spectaculos sau ieşit din comun, că am fost, sînt şi continuu să fiu conştient de criza prin care trec, că toate cheltuielile au fost în limitele bunului-simţ şi ale responsabilităţii, că nici la reduceri n-am fost şi, totuşi, m-am luat cu mîinile de cap grav. M-a atenţionat pe mine o prietenă, după ce i-am povestit ce aplicaţii noi mi-am adus în telefon, că ea nu şi-ar instala aşa ceva că n-ar mai cheltui nimic. Dar eu am crezut că sînt mai cu moţ şi că voi reuşi. Deprimarea a venit la nici două săptămîni.

De cîteva zile am încetat să mai folosesc tinyWallet, deşi, dacă stau bine să mă gîndesc, ar putea fi folosită strict pentru cheltuieli normale (facturi, benzină), ca să poţi face un bilanţ de-a lungul anului. Asta ca să nu zic că am dat din nou bani pe o aplicaţie pe care nu o mai folosesc, cum este cazul ăleia româneşti de la OneFM Radio care, după ce că am cumpărat-o absolut degeaba (vezi aici), nici nu mai funcţionează. Dar cine să-mi mai dea mie banii înapoi acum? CINEEEE???

Similar Posts:

Test de înjurături. Află ce înjurătură se potriveşte cel mai bine caracterului tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.