Tatuaje şi piercinguri

Personal nu-mi plac. E părerea mea. Iar o să se supere pe mine ştiu eu cine care are tatuaj, dar, cum am spus, persoanele de faţă se exclud. La fel şi la postul cu Aerosmith. Am făcut pace? Buuun. Revenind. Zilele trecute am asistat la un concurs. În sală, o duduiţă fragedă cu un tatuaj care nu mi-ar fi dat vreodată prin cap că ar putea exista (foto). Ideea e foarte mişto, chiar mi-a surîs şi plăcut. Am stat, am meditat şi am conchis că tot nu mi-aş face un tatuaj.

Concursul la care am asistat era pentru ocuparea unor posturi libere într-o orchestră. Concurenţii vin şi cîntă prima etapă după cortină, iar apoi, cine trece în etapa a II-a, cîntă în faţa comisiei şi a publicului fără cortină. Printre ei s-a aflat şi un puţoi cu păr cu ţepi, cercei în urechi, piercinguri în sprînceană şi buză, pantaloni ¾ etc. Din punct de vedere profesional gagiul era mediocru, iar cînd eşti mediocru, mai bine stai acasă şi ştergi praful, speli geamurile, faci o tocăniţă ş.a.m.d. Era cît de cît bine crescut, dar n-avea faţă de treburi cîntăcioase. Da, ştiu că muzica e pentru toată lumea şi că nu ar trebui să se facă referire la faptul cum arăţi sau mai ştiu eu ce. OK, dacă rupi vioara, jos pălăria. Dar totuşi să nu uităm că vorbim de unele dintre cele mai subiective decizii cînd vine vorba de jurizat. Un concurs de acest gen (şi nu numai) se rezumă doar la părerea pur subiectivă a celor din juriu: mi-a plăcut sau nu mi-a plăcut. Plus că te mai uiţi şi la faţa omului şi-ţi dai seama de cum se mişcă pe instrument. Mai există instrumentişti cu cîte-un cercel în ureche, un tatuaj ascuns, o însemnare corporală, dar cînd vii să te angajezi într-o orchestră, cu o comisie în faţa ta formată din oameni normali şi încă neobişnuiţi cu chestiile astea, sau pur şi simplu scîrbiţi de o asemenea înfăţişare, să nu cumva să te aştepţi să fii declarat admis.

Similar Posts:

Ce-am mai filmat şi eu recent
Außergewönliches Konzert für 3 Vuvuzelas

Comments 7

 • Sincer, nici pe mine nu prea ma incanta. De altfel, prea mult strica. Mai bine natural si simplu… Parerea mea!

 • Bun, de aceeasi parere sunt si eu. Sunt anumite profesii care iti cere sa fii profi. Adica, tinuta simpla, fara tatuaje, fara pierce, etc. Sunt unele care te accepta. Acum, nu zic ca nu mi-as face tatuaj. Poate in viitor, da. Dar nu exclud din start ideea asta.

 • Si am ajuns la concluzie: Prima impresie conteaza, nu?

 • Multi dintre cei dsp care vorbesti fac toate astea si pentru a selecta oamenii care pot sa treaca si dincolo de ambalaj.
  Si eu as stramba din nas daca la un concurs s-ar prezenta unii imbracati neadecvat, bla bla bla…, dar cum ai spus si tu, daca sunt buni in ceea ce fac, jos palaria!
  Pana una alta muzica cere o anumite vestimentatie doar in concert, fata de alte domenii unde tre sa arati mereu office.

  Anyway, parerea mea e ca ar fi bine sa trecem un pic de aparente…

  P.S. F fain tatuajul!

 • imi plac tatuajele, dar sa le vad la altii. eu nu mi-as murdari corpul cu asa ceva…

 • Pff..:| tatuajele mai merg la baieti dar la fete arata foarteeeeeeeeeeeeeeee IEFTIN.. penibil ;)

 • nigel kennedy. never judge a book by its cover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.