Știu ce n-ai făcut vara asta!

Sursa foto: eldiario.es

Pe litoralul sudvestic al Spaniei, pandemia de COVID-19 a impus unele schimbări în ceea ce privește siguranța cetățeanului în spațiul public. Una dintre deciziile luate de autorități a fost ofertarea unor locuri de muncă pe perioada sezonului estival, constând în angajarea a 3000 de persoane care să desfășoare activități de supraveghere a plajelor din provinciile andaluze cu ieșire la mare. Concret, fiecare agent primește un salariu net lunar de 1900 de euro pentru a se plimba pe faleză cu telefonul în mână, scrolând pe TikTok.

Nu este și cazul lui Encarnación, o tânără speranță în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, care ieri, în plină zi de sărbătoare pentru comunitatea LGTBIQOȚÂȚĂ2ȚÂȚE, a fost efectiv asaltată pe bucățica ei de plajă de o puzderie de persoane dornice să petreacă o duminică în familie la malul mării.

Unul dintre reporterii noștri s-a travestit deghizat în turist britanic, încercând să pătrundă sub acoperire în perimetrul administrat de Encarnación. La intrare, acestuia i s-a expus faptul că plaja este aproape plină, recomandându-i-se alternative apropiate sau găsirea unui loc sigur, care să respecte distanțarea de cel puțin 2 metri față de celelalte prosoape. În același timp, agenta lua atitudine ori de câte ori vreo persoană nu îndeplinea normele de siguranță recomandate, permițând totuși copiilor să se joace nestingherit în apele reziduale ale unui pârâu format de la deșeurile provenite de la urbanizațiile din zonă, care și-a croit drum către mare prin nisipul fierbinte.

La terminarea orarului de muncă, aceasta s-a despărțit de toți cei care se aflau pe plajă, fără ca nimeni să-și dea seama, îndreptându-se bucuroasă către domiciliu. De subliniat că la ora redactării acestui articol, niciun caz nou de infectare cu SARS-CoV-2 nu a fost semnalat pe parcela administrată de Encarnación, dovadă că virusul este o pură invenție meschină a mașinăriei de partid și nu există. Vom reveni cu amănunte după perioada de incubație de 14 zile.

Similar Posts:

S-a găsit leacul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.