Cum poţi trimite SMS-uri ieftine direct de pe telefonul mobil în roaming?

După îndelungi scărpinări în fund, iată soluţia zgîrcită salvatoare.

Îţi faci cont pe www.smsdiscount.com. Cumperi credit de la ei. Îţi activezi (nu ştiu cum e la alte companii) Connex Wap Start sau Vodafone Live! pe mobil (minimul necesar cît să ai conectare prin GPRS la internet). Salvezi un template cu textul din imaginea următoare într-un draft la mesaje.

sms-discount-link

Îl editezi cu informaţiile ce (normal) nu se schimbă (user, parolă şi numărul tău), iar numărul destinatarului şi mesajul propriu-zis le laşi goale. Cînd vine clipa magică intri în draft-uri, cauţi mesajul, ACUM editezi destinatarul şi textul mesajului, dai copy şi paste în browser-ul de net al mobilului şi go! Mesajul a fost trimis! Fu greu?

CÎT COSTĂ?
Creditul minim pe care poţi să-l iei de la ei este de 10 € (TVA-ul cam scumpuţ de 25% se aplică doar la achiziţionarea voucher-ului). Apoi mesajele pot să difere de la o ţară la alta. Acum, de exemplu, pentru România costă 0,045 €. Dar la începuturi a fost şi un cent. Tot e bine, avînd în vedere că netul pe telefon ca să trimiţi un astfel de SMS te costă în jur de 6 cenţi (în condiţii de roaming). Deci în total cam 10-11 cenţi/SMS, o treime dintr-un mesaj normal la Vodafone.

Mișto e că te costă mai puţin. Naşpa e că îţi dublează timpul necesar compunerii şi trimiterii unui SMS.

Atenţie! Nu poţi trimite mesaje către numere speciale şi nici mai mari de 160 de caractere.

Garantat e că te obişnuieşti foarte repede. E foarte bun dacă nu vrei să renunţi la numărul de România şi locuieşti afară. Sau dacă stai mai mult timp plecat din ţărişoară.

EXTRA. Poţi aduce aplicaţia în calculator şi să trimiţi şi de acolo SMS-uri sau poți chiar şi telefona de pe calculator din diaspora în România pe mobil cu 4 CENȚI/min şi  pe fix cu 1 CENT/min. Calitatea convorbirii nu e rea, dar nu se compară cu VoIP-ul de la Smartcall care este cea mai mişto invenţie din ultima vreme. Adică să am telefon fix cu număr de Bucureşti în casa mea din diaspora. Asta da tehnologie.

Similar Posts:

Primim pe adresa redacției...
Sondaj de opinie

Comments 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.