Şapte cuvinte despre noi

M-am săturat de-atîtea ştiri legate de românii care fură în Spania. Ieri am citit despre trei conaţionali care au fost prinşi fix aici în oraş furînd haine de la magazinele din centru. Apoi, aseară am fost să beau o cafea la o terasă şi, intrînd în vorbă cu chelneriţa pe subiecte prestigioase precum brazii de Crăciun, nu ştiu cum naibii veni vorba de hoţi. Şi primul lucru pe care l-a scos din gură a fost de o ştire de ieri de la televizor despre cum au prins lîngă Madrid nişte români care furau cupru de la liniile de cale ferată. Răsfoind comentariile articolului care trata acelaşi subiect, dar în cotidianul El País, am găsit unul care zice:

“să-i trimită în sînge înapoi în ţara lor cît de repede […] de cînd a venit gunoiul ăsta de oameni în Spania, nu au făcut decît să cerşească, să fure, iar femeile să se prostitueze”

Dacă citim mai bine ştirea, aflăm că afacerea era condusă de spanioli, iar sărăcuţii românaşi erau chipurile folosiţi pe post de mînă de lucru ieftină. Asta nu-i absolvă de vină, fără doar şi poate. Dar pînă la urmă cu ce mă încălzeşte pe mine că şefii erau de-aci? Oamenii văd la televizor o şatră de ţigani români arestaţi pentru furt şi nimic mai mult. Pe retină şi cortex rămîne imprimat de fiecare dată acelaşi calup format din 7 cuvinte în ordine aleatorie: români, ţigani, hoţi, crime, violuri, cerşetori, curve. Bănuiesc că dacă i-ai da unui străin oricare cuvînt dintre ele, ţi le-ar zice automat pe restul de şase. Tripleta de aur (Hagi, Nadia, Ilie) e înlocuită încet, dar sigur de acest septet de căcat. De-a dreptul jenant!

Şi totuşi, am aflat că şi spaniolii fură. Cu dovezi clare. Cum? Veţi afla într-un articol viitor.

Similar Posts:

EXCLUSIV ! Hoţie fără margini: Spanioli prinşi la furat
Am o dudă (LXIII)

Comments 10

 • De cand m-am mutat in SUA si sunt intrebata de unde sunt, americanii imediat se gandesc la Nadia Comaneci si Ceausescu (in primul rand) iau unii mentioneaza Hagi, Ilie.
  Cat despre tigani (aia care’s hoti, criminali, violatori, cersetori, curve) nu prea stie nimeni pe unde am fost eu si asta pentru ca nu ii lase sa intre aici ( ce bine!!!)
  In Europa…DA! mi-e scarba de tigani..mi-a fost rusine uneori sa spun a sunt din Romania cand am fost in Franta si Spania! sa nu mai mentionez faptul ca in Franta era sa-l faca pe taica-miu la buzunar dar i-am vazut eu!
  Toti tiganii fura in Franta…inclusiv Matei Dura!

 • Bravo, amice! Dar oare n-ar fi buna o versiune spaniola a articolelor astora? Inca una: spaniolii aia au habar de care e chstia cu ungurii? Si inca ceva. Treaba cu steaua cazatoare n-o fi fost premonitorie despre Roxana, fie iertata?

 • Normal ca si spaniolii fura:))
  da’ nu asa de mult ca noi*:-j.
  *-noi, adica romanii in general

 • @Myrciu: hahahha … stai tu linistit ca fura mult mai mult, doar ca la alt nivel, in masmedia ii vezi doar pe aia mici care ciugulesc si ei pe ici pe colo

  eu aici am inceput de ceva vreme campania anti-francezi: cum il prind pe unu cum il fac rasist si-i amintesc de dobitocu de sarkozy … plus ca nu mai cumpar nimic “made in france”

 • am vazut la stiri si dim si la pranz si seara,pe seama la ciorile astea ordinare am primit si eu injectii de la simapticii astia ,ca domne cele mai rele persoane au fugit de la voi sa vina sa traiasca aici??si chiar stai si te gandesti ca esti inclus si tu in lista asta cu cele mai nenorocite persoane…asta e cel mai dureros.Si fura si spaniolii si mai mult si mai putin dar fura! cunosc pe cineva care lucreaza in domneniul asistentei sociale(spaniol autentic) si imi povestea ca sunt destui care au si pensie mare si familii bazate si totusi isi depun dosar de “ajutor ptr ingrijire”in baza legilor de aici si uite asa mai primesc de la stat o portie frumusica.Furt mascat!Cat despre tigani sper sa apara o epidemie care sa secere doar rasa asta ca altceva nu ii anihileaza.

 • @ Dino: Într-adevăr, ar fi bună, dar nu prea ştiu să mă dau pe limba lor foarte bine încît să fiu 100% credibil. Şi aici bloggerii mari fac mişto de puradei, ca peste tot de altfel. Iar dacă mai şi află că eşti român, îţi dai seama…

 • @mitzu: inteleg de faza cu “rasist” si “…dobitocu de sarkozy…” da’ care e problema cu “made in France”? :))

 • Greu mai inlocuim acest septet cum spui tu. Dar nu avem decat sa ne lasam cumva fu**ti de catre italieni, spanioli, americani si sa ne dam victime.

 • Si in Italia aceleasi lucururi se petrec si e totusi trist dar asta e!!!

 • Lucrez in Nigeria pt o companie italiana, cand am venit aici imi era teama oarecum d cum voi fi privit d colegii mei italieni! In ciuda tuturor incidentelor neplacute din Europa in care au fost implicati cetateni romani vreau sa va spun ca nu toata lumea ne pune pe toti in aceeasi oala! Italienii cu care lucrez eu au o parere f buna despre romani, multi dintre ei au avut afaceri in Italia inainte d criza si au lucrat cu romani! In compania in care lucrez sunt peste 150 d expatriati, dintre care numai 9 sunt romani. Si cu toate astea suntem foarte bine vazuti si respectati! Cred ca lumea poate face diferenta intre romani si tigani, hoti, violatori, curve, cersetori…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.