Românii sunt incomozi


Au fost Oscarurile. Am văzut cu toţii ce s-a întâmplat. CSF? NCSF. Totuşi, dacă îmi permiteţi, aş dori să punctez un detaliu pentru posterioritate care unora li se poate părea perfect normal, iar altora probabil că nu.

Anul acesta compania RCS/RDS a deținut drepturile de transmisie a galei în România, simultan pe Digi24 şi Digi Film. N-am mai stat treaz ca în alți ani până se crăpa de ziuă (vârsta îşi spune cuvântul), reuşind astfel să realizez în 2017 fix ce mi-am propus exact acum un an când, la 6 dimineaţa, cu toţi ochii picaţi în cavitatea bucală, am declarat pentru eternitate că “Nu mai stau la Oscaruri în viaţa mea!” Şi aşa a fost!

Ce mi-a atras atenţia a fost un clip promoţional, care a rulat cu ceva timp înainte de marea seară, în care telespectatorilor li se băga mură-n gură că dacă doresc să urmărească decernarea premiilor în engleză, fără dublaj în română, o pot face apăsând nişte butoane din telecomanda TV-ului. Totul era explicat în cel mai mic detaliu, întocmai spre a nu exista vreun dubiu.

Ştiţi de ce s-a făcut acest lucru?
Ştiţi de ce un astfel de clip nu s-ar întâlni la orice altă televiziune din altă ţară?
Ştiţi de ce am ales să adaug aceste rânduri aici?
Pentru că românii sunt efectiv pielea organului genital masculin. Fără caterincă, dar se vorbeşte atâta engleză în ţărişoară încât să ne atragem invidia altor popoare care se consideră din oficiu mult mai avansate decât ţara noastră. Majoritatea occidentalilor preferă dublajul în mare parte pentru factorul ‘comoditate’. De unde rezultă că suntem un popor incomod.

Q.E.D.

Similar Posts:

Pe bune...
Triunghiul morţii s-a făcut pătrat

Comments 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.