România agramată

Sînt perfect conştient că nu sînt un blogăr cu coloană vertebrală care să-şi trieze vizitatorii şi să le cenzureze limbajul pe alocuri nedemn de prestanţa pe care o impun doar prin simpla-mi prezenţă în online (semilol). Fiind la început de drum în lumea asta şi într-o goană copilărească după cît mai multe comentarii şi vizualizări, de pe urma cărora (a vizualizărilor, să fie clar!) nu mă aleg cu absolut nimic, trec cu vederea anumite derapaje crase de la bun-simţ şi educaţie aleasă doar de dragul celor enumerate mai adineauri. La un moment dat o să se termine şi cu ciumpalacii ăştia, dar îi mai lăsăm o perioadă, mai ales că e criză.

Poate cei mai agramaţi oameni din lume au ajuns aici după ce-au căutat pe Google tot felul de prostii. Tocmai de aceea două dintre cele mai căutate articole de pe Naicu.ro sînt ăla cu vreau să mor şi cum se face laba, la primul dintre ele avînd aproape 200 de comentarii. Multă lume s-a făcut remarcată în urma balivernelor scrise pe propria răspundere în urma apăsării voluntare a butonului de comandă add comment. Cu a lor conştiinţă au ales să se facă de rîs şi să-i facă pe ăştia mai inteligenţi să rîdă de ei. Pentru că chiar aşa e. Mie-mi pare rău pentru ei, săracii, că habar n-au unde să pună o cratimă sau un “i” în plus sau în minus. De aceea aceşti agramaţi ai limbii române sînt exact ca maneliştii, iar ideea de agramaticalitate (parafrazînd un clasic în viaţă) rimează cu principiul de a fi manelist, pentru că asocierea manelist-cocalar este ca un clişeu, nu merge una fără alta. Este practic imposibil să întîlneşti în ziua de azi un cocalar care să nu scrie cu â din a la ânceputul cuvintelor, cu sânt, cu copii mei ş.a.m.d. Acelaşi lucru este valabil şi pentru piţii¹.

Dar există şi excepţii. Tema asta mi s-a năzărit aşa deodată după ce un alt specimen ciudat m-a abordat ieri. Fără niciun fel de alte comentarii, vă las în compania dumneaei (ulterior am aflat că se află undeva între a doua tinereţe şi vîrsta a treia, cred că nici dînsa nu ştie).


¹ – o piţi, două piţii

Similar Posts:

Cum mai e vremea pe la tine ?
Pentru că ninge şi la Bucureşti

Comments 11

 • eu tot vad fel si fel de filmulete pe net, interviuri majoritatea, care m-ar fi facut sa rad acum 10 ani. a fost ala cu “ce sarbatorim noi la 1 decembrie?”, iar mai nou cel cu “ce sarbatorim de craciun, ce sarbatorim de paste”. mi s-a facut sila de prostia ce colcaie in toate colturile tarii. dar ei sunt romani credinciosi.
  sunt zile in care as vrea sa-i starpesc pe toti, doar ca sa vad cati oameni cu IQ-ul peste 100 raman.
  nu ma apuc sa vorbesc despre felul in care scriu romanii ca termini seara la urgente.

  pisilica, un craciun fain iti doresc!

 • Măcar sînt sinceri, spun ce gîndesc oamenii.
  Sărbători frumoase şi ţie, Pişcot franţuzesc. >:D<

 • eu nu stiu sa folosesc print screen, sa prind si eu asa ceva ptr albumul nepotilor :(( si nu degeaba ma intrebam eu odata: de unde pot cumpara un cantar destept sa cantarim IQ uri:-\”:-\”:-\”

 • observ ca persoana cu care te-ai conversat are un nume/id de messenger foarte lung..sau “complex” :)

 • săraca persoană, “modam”, “blochiază”…doamne fereşte şi apără! :))

 • @myrciu: doamne fereste ,pazeste-te si nu umbla in cluburi!k uite ce patesti. @naicu: gandindu-ma la cercurile ciupaneziene care mi au starnit curiozitate…. ,gata! cred k tu colinzi cercuri polare,k altfel nu intalneai asemenea ciumpalaca,adevarul k urshii albi sunt raritate si merg combinati cu cocalarii , sa iasa o asezonare perfecta, neaparat totul flambat!

 • Asta e chiar bomboana dupa coliva.

 • @ciupanezu: mey ciupanezule,tu dupa coliva mananci si bomboane? sau cum?

 • Asa doar ca o remarca de inceput “SUNT”. Nu e bine sa vedem paiul din ochiul altora daca nu vedem barna din ochiul nostru.

 • Eugene, din păcate mai sînt şi d-ăştia ca tine.

 • @eugen: ai citit mult din blogul asta ….:-\”,daca nu cunosti barna lu¨ naicu,aprofundeaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.