Premieră: prima cumpărătură de pe eBay

Nu eşti internaut adevărat dacă nu-ţi iei ceva de pe eBay. Am decis să mă maturizez online, să-mi iau atriul stîng între dantură şi să fac pasul decisiv: o cumpărătură eBay-ică. Aveam un cont de cîţiva ani pe care nu l-am folosit niciodată. Blestemul a dispărut acum trei săptămîni cînd m-am hotărît să-mi încerc norocul la o carcasă pentru telefonu-mi. Cum cea veche era trecută prin mai multe bătălii şi vreo două-trei războaie, am căutat şi am găsit o soluţie acceptabilă: o carcasă completă la un preţ excelent, care în Bucureşti, la magazinul Nokia de pe Moşilor, cînd fusei în vară, era vreo 25 de euro doar faţa (fără spate şi o altă porţiune din dreptul camerei foto).

Licitaţia pornea de la exorbitanta sumă de… 1 euro. Am băgat euroiul şi am stat cîteva zile să se termine. Cum era de aşteptat, nimeni nu a fost interesat să ofere mai mult pentru exclusivistul şi rarisimul meu telefon mobil, aşa că m-am scos. Am mai plătit în plus 18 euro taxe poştale, ieşind la o sumă totală de un foarte mult bun-simţ: 19 euro. Termenul de livrare a fost de 15 zile.

Aşa că a funcţionat. Mă declar satisfăcut din toate punctele de vedere. Pachetul a ajuns ieri, trezit fiind din somn cu noaptea-n cap pe la 1 şi ceva la prînz. Noroc că am decis să mă duc să răspund la interfon din prima, pentru că, nu ştiu dacă ştiţi, dar poştaşul nu sună niciodată de două ori aici. Din cauza faptului că sînt un pic mai bătuţi în cap, sună o singură dată şi, dacă nu răspunzi, lasă o ciornă în cutie ca să te duci tu a doua zi să-ţi iei pachetul de la ei. Cam asta a fost povestea mea.

La voi cum a fost?

Similar Posts:

Video interactiv la 360°
Oare cine trage chiulul ?

Comments 4

 • si eu cumpar de pe ebay mai multe lucruri si pot sa spun ca pana acum nu am avut nici un fel de probleme plus ca e si comod.:)

 • e-bay…ce-i asta domne…asa pac pac…pai nu-mi place….eu vreau sa simt at knd fac o cumparatura..sa fac un dus,sa ma imbrac frumos, sa purced in 10magazine si abia la sfarsit cu 2min inainte sa inchida sa ma decid..

 • Prima mea cumparatura pe ebay a fost cu batai de cap. Trebuiau sa se declare sumele care se dadeau pe produse. Daca depaseau 20$ trebuia sa platesc la ridicarea coletului TVA-ul de 19% pe vremea cand am facut eu ultima ridicare.

  Coletul nu vine niciodata la timp. Cu toate ca era trimis prin EMS si vedeam exact unde e, programul nu le ofera celor de la Posta Romana sa verifice daca coletul se afla exact acolo. Era la Otopeni si ei spuneau ca se afla la sediul central si ca trebuie sa astept.

  Am stat dupa un produs care a costat 300$ vreo 2 saptamani si cu frica in san ca nu ajunge. Cand a ajuns, valoarea lui declarata de catre vanzator era de nici mai mult nici mai putin de 1$ si pus ca GIFT (sa evit cacofonia).

  Bineinteles ca asigurarea lui era undeva la 700$ daca cumva tampitii pierdeau coletul. Si cand ajungea trebuia desfacut de fata cu ei, cu toate ca il scanau, dar trebuie sa simtim ca traim in Romania.

  Oricum, din cauza a prea multe drumuri si lamuriri la ridicarea produsului in tara, m-am decis sa renunt la ebay o perioada, mai ales ca nu castig nimic daca vanzatorul nu declara produsul castigat ca un simplu cadou.

 • […] În fine, momentan am sistat cumpărăturile pe ebay şi poate că data viitoare fac preluare prin Naicu, că doar ce s-a experimentat şi el în ale ebay-ului. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.