O chestiune care trebuie lămurită

Acum mai bine de doi ani apărea un articol în ziarul Adevărul despre o vioară Stradivarius găsită în casa unui constănţean şi care avea ataşată o poză pe dos a violonistului Alexandru Tomescu. Cu alte cuvinte, fotografia e inversată, Alexandru apărînd că ţine vioara în mîna dreaptă şi arcuşul în stînga. (link)

Ok, se mai întîmplă astfel de greşeli, am trecut cu vederea, scrierea a rămas în analele istoriei, dar părerile nu contenesc a se opri niciodată. Tocmai de aceea blogul pe care-l citiţi oferă libertatea exprimării şi, cu mici excepţii de bun-simţ, cenzurează anumite anomalii lingvistice care nu sînt binevenite.

Un comentator lasă scris literalmente următoarele:

Ieu zic ca nu e de mirare uni sant stangaci si instrumentu trebuie sa fie la fel ca an oglinda ieu zic ca poza nu e antoarsa pe dos

un stangaci asi fac comanda de vioara deoarece si acordarele trebuie sa fie modificate si corzile trebuie sa arate ca-n oglinda un lucru care pare simplu dar costa viorile penru umar stang sant facute an serie dar invers eeeee!!!!

Nu-mi mai rămîne decît să fac precizarea că violonistul Alexandru Tomescu an toate concertele la care am asistat tine vioara an mana stanga si arcusul an dreapta. Nu are nicio comanda speciala pentru o vioara inversata, acordarul lui nu e modificat, viorile sant diferite intradevar, dar marii solisti canta normal si doar la interpretii de muzica populara e mai intalnit acest caz cu cantatul pe dos. Si mai cred ca uni stangaci nu stie sa scriu corect romaneste, dar acuma ce sa ne facem eeeeeee!!!!!!

Similar Posts:

Tot ce ai vrut să ştii despre Mahler şi nu te-ai încumetat să întrebi niciodată
Cum să-ţi alegi instrumentul muzical perfect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.