Mesajul meu de Paşti

Dragi oameni,

Ne apropiem cu paşi repezi de cea de-a o mie nouă sute şaptezeci şi opta aniversare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Puţine ore ne mai despart de clipa în care din glasurile noastre va răsuna cu emoţie imnul bisericesc “Hristos a înviat!” Emoţie e puţin spus, ci mai degrabă teamă. Aţi observat cu cîtă frică se cîntă la biserică de Paşti? O melodie care se presupune că exprimă bucurie, ceva spectaculos, a înviat Hristos, cu moartea pre moarte călcînd, a dat viaţă celor din mormînturi, super explozie de fericire, băăă, magnific, breaking news, Dan Diaconescu Direct, spargem audienţaaaa!!! Rahat. Cu toate astea, vocile oamenilor abia se aud, murmuratul inept în astfel de cazuri dînd naştere unui cîntecel bolborosit jalnic. Chiar dacă n-ai studii sau ureche muzicală, cîntă, nene, din toţi plămînii, că de-astea eşti acolo, pentru că crezi că a înviat Mîntuitorul.

Mesajul meu către popor este să se bucure sincer de mersul la Înviere, şi nu de îmbrîncitul la luat Lumină direct de la lumînarea preotului, la îmbulzeala şi coatele date unii altora în spatele bisericii la luat de paşte ş.a.

Nimic mai mult. Ah, era să uit. Un mesaj pentru cei care fac diferite lucruri din an în Paşte: the time has come!

Pace şi linişte, oameni buni!

ps: ca bonus, un video cu unul dintre puţinele tronuri ce au ieşit pe străzi, şi asta din cauza vremii neprielnice. Scena îl reprezintă pe Iisus coborît de pe Cruce, înconjurat de Maria Magdalena, Maria Cleopa, Maria Salomeea, Iosif din Arimateea, Nicodim şi pastorele Ştefan. Un astfel de tron poate cîntări pînă la cîteva tone bune şi este cărat pe umeri de zeci de oameni.

Similar Posts:

Mi-a plăcut o paralelă
Cel mai frumos loc

Comments 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.