La Peña de los Enamorados

În periplurile mele pe care le întreprind rar, am ajuns alaltăseară într-un sătuc îndepărtat. În drum spre acel locşor, am trecut pe lîngă un munte pe care o să vi-l arăt mai jos şi a cărui legendă o să v-o povestesc.

Antequera era punctul ce separa populaţia creştină de cea maură din Spania. Se spune că un tînăr creştin, pe nume Tello, este luat prizonier într-un oraş din apropiere. Tagzona, fata conducătorului maur al acelui oraş, face o vizită din întîmplare la temniţele celor prinşi, unde îl zăreşte pe Tello. Acolo, dintr-o singură privire, cei doi se îndrăgostesc şi decid să fugă împreună, pentru că în acele vremuri nu erau permise căsătoriile între două religii diferite.

Chiar dacă reuşesc să scape din închisoare, sînt descoperiţi de gărzi care, în frunte cu tatăl Tagzonei, pornesc spre a-i captura. În acele momente, maurii se apropie, dar se fîstîcesc şi nu ştiu ce să facă. Cei doi profită de bîlbîiala acestora, ajung la o stîncă la intrarea în oraşul Antequera şi decid să urce pe ea. Odată ajunşi în vîrf, arcaşii îi prind din urmă şi îşi îndreaptă armele spre tineri. În acea clipă, îndrăgostiţii se privesc în ochi, se iau mînă de mînă şi se aşează pe marginea prăpastiei. Nu mai aveau scăpare, decît să se predea, dar asta însemna că tot nu vor putea fi împreună. Aşa că, îmbrăţişaţi, se aruncă în gol.

De aceea, această formă de relief, care are forma unui profil de indian culcat, se cheamă Stînca Îndrăgostiţilor (La Peña de los Enamorados).

Peña de los Enamorados

Iar acum, ca să mai animăm un pic stratosfera, iată aici traducerea pe care o face Gugl la ceea ce tocmai am tradus şi adaptat eu, după umilele-mi cunoştinţe de limbi. Distracţie plăcută!

Similar Posts:

Pub day
Ce poate face Photoshop...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.