Jurnalista genială

Florin m-a pus în temă în legătură cu un articol apărut în sfînta zi de 9 noie în ziarul Adevărul. Autoarea acestuia, Claudia Vidican, ţine să sublinieze exagerat de mult genialitatea unui tînăr muzician român. Nu contest valoarea profesională a tînărului interpret, ba din contră, felicitări pentru tot ce a acumulat pentru vîrsta lui, dar să ne păstrăm limitele decenţei deontologiei jurnalistice şi să nu “naştem” genii peste noapte, doar pentru că am învăţat despre acest cuvînt din DEX. Repet, mă refer la exprimarea ei ca jurnalist, nicidecum la talentul tînărului pianist. Totuşi, vreau să nasc o polemică citînd-o pe Vidican, care la rîndu-i a citat din tatăl junelui: “mari interpreţi din România nu se pot lăuda cu ce a realizat Nicolae Mihăilă în doar şapte de ani de studiu”. Aştept comentariile voastre cu drag şi interes!

Sursa: Adevărul, 9 noiembrie 2008, prin amabilitatea lui Florin

Orădeanul Nicolae Mihăilă va studia de anul viitor la Universitatea de Muzică din Viena, deşi mai sunt trei ani până va absolvi liceul. Adolescentul va urma, în paralel, cursurile universităţii vieneze şi cele ale liceului orădean de artă. Astfel de excepţii se fac numai pentru copiii consideraţi supradotaţi.

nicolae-mihaila„Dacă  nu cânţi manele, nu ai niciun viitor ca artist în România”, sunt cuvintele unui tânăr de 15 ani din Oradea, un genial pianist care a reuşit performanţa ca, după numai şapte ani de studiu, să fie selectat pentru a urma cursurile Universităţii de Muzică din Viena, în paralel cu cele ale Liceului de Artă din Oradea. Anul viitor, Nicolae Mihăilă va începe să se pregătească la Viena, o astfel de excepţie fiind făcută de renumita universitate doar pentru copiii consideraţi supradotaţi.

Orădeanul este încântat de perspectivă, însă ceea ce-şi doreşte cu adevărat este să se stabilească, într-un final, la Zurich. „Este locul care mi se potrivește ca o mănuşă. Îmi plac mentalitatea oamenilor, civilizaţia şi cultura”, spune Nicolae Mihăilă, care, dincolo de faptul că e un geniu al pianului, este un tânăr absolut normal, cu preocupări specifice vârstei.

Evoluţie promiţătoare
Cum ar spune tatăl său, mari interpreţi din România nu se pot lăuda cu ce a realizat Nicolae Mihăilă în doar şapte de ani de studiu. Cele 22 de premii câştigate până în prezent prefigurează un viitor care sună mai bine decât o sonată a lui Haydn. Evident, înzestrat cu un talent nemaipomenit de a interpreta cu naturaleţe cele mai complicate sonate, Nicolae beneficiază nu doar de sprijinul Celui-de-Sus, ci şi de ajutorul părinţilor, care au ştiut să-i descopere şi să-i cultive talentul.

Geniu modern
În ciuda carierei de pianist şi a seriozităţii implicate de studiul muzicii clasice, Nicolae nu se mulează pe imaginea împământenită a geniului retras şi neînţeles. Nicolae este genial, însă aici se opreşte asemănarea dintre el şi virtuozii clasici. Are o viziune matură asupra vieţii, însă este un tânăr modern, căruia îi place să navigheze pe internet în căutare de concursuri pentru pian, dar şi să joace fotbal, fiind un înfocat susţinător al echipei Steaua. Pianul rămâne însă cea mai mare pasiune a lui. „Dacă nu mi-ar face o plăcere enormă să cânt la pian, aş fi renunţat de mult timp. M-aş fi orientat spre altceva”, spune tânărul Săgetător care a început să studieze acest instrument la insistenţele mamei sale.
Evoluţia sa a implicat cel puţin patru ore de exerciţii pe zi, în weekenduri şi în vacanţe Nicolae stând în faţa pianului până la şase ore pe zi. Succesele sale de pe plan artistic nu i-au afectat nici atitudinea de tânăr modest,  nici notele de la şcoală, fiind premiant în fiecare an. Pentru tot ceea ce a realizat până în prezent, Nicolae ţine să mulţumească profesoarei Fekete Elisabeta, dar şi întregului colectiv de profesori de la Liceul de Artă, care, fiecare în parte, l-au influenţat pozitiv.

Similar Posts:

Cea mai cretină telecomandă din lume
Cauţi un loc de muncă ?

Comments 28

 • Genial, genial, dom’le, dar sa il auzim si noi! Iar tu mai duduie cea “plina de har” parca te-ar fi platit familia copilului sa scrii atat de genial (ca sa iti citez din vastul vocabular pe care-l posezi)!!! Asa cum a scris si autorul acestui articol, bunul meu prieten Nicusor, nu contest genialitatea, mirificialitatea si remarcabilul talent al copilului mai sus amintit, dar totusi stimata domnisoara, posibil doamna, de la Adevarul, matale te-ai nascut la periferie, ai trait cu gunoierii sau n-ai avut placerea ca in copilaria ta sa mergi macar la un concert simfonic ori recital??? In acest caz, te felicit, pentru articolul tau… Ai descoperit aur!!! Te informez, ca un “umil cunoscator aproximativ al muzicii” ca mai sunt nenumarate talente in tara, incat daca am scrie atat de mult despre fiecare si am folosi atatea adjective, cred ca in curand o sa ramanem fara rezerva de hartie a Romaniei (astfel fabrica de la Busteni ar da faliment), iar, legat de adjective, limba romana nu ar putea suporta o asemenea risipa de cuvinte din propriul vocabular! Nu de altceva, dar sa stii ca lumea nu se termina la articolul matale si mai avem nevoie de ea pe viitor!!! Nicusor, felicitari! Ai fost la inaltime si la acest eveniment! Sandra ai legatura…..

 • Mulțumesc, Lucian, am preluat legătura… Într-adevăr, Domnule “Bâlbuţă”, cum ai relatat şi tu mai sus… în ţara asta mai sunt şi alţi copilaşi talentaţi, dar fără susţinere financiară. Eu nu sunt în domeniu, dar mă învârt de ceva vreme în această minunată lume a muzicii şi mă declar înfrântă de articolul mai sus menţionat din celebrul ziar Adevărul. Dar de la un simplu talent, a compara un tânăr care mai are atâtea de învăţat până va egala sonatele lui Haydn, e ceva ciudat… Aşă că, drăguţă domnişoară (doamnă) Claudia Vidican, mai aprofundaţi acest subiect până a lăsa o părere în acest domeniu… Acestea fiind zise redau legătura colegului meu “Busu”… 😀

 • no comment! am mai apostrofat-o pe d.na/d.ra redactor si “specialistii” m-au catalogat drept manelist. asa k… SUCCES NICOLAE! HAI ROMÂNIA!!!

 • Mulțumesc, Sandra, am preluat și eu legătura.
  Hai să-mi dau și eu cu părerea pe îndelete.
  a) “Dacă nu cânţi manele, nu ai niciun viitor ca artist în România” – De cînd sînt maneliștii artiști?
  b) “(…) dincolo de faptul că e un geniu al pianului, este un tânăr absolut normal (…)” – Femeiușcă, hotărăște-te! Ori geniu, ori tînăr normal.
  c) “(…) după numai șapte ani de studiu (…)” – Lui W.A. Mozart, care a fost un geniu în adevăratul sens al cuvîntului, nu i-au trebuit nici 3 ani de viață ca să înceapă să cînte și să compună!
  d) “Mari interpreţi din România nu se pot lăuda cu ce a realizat Nicolae Mihăilă în doar şapte de ani de studiu” – Fata asta chiar îl crede pe cuvînt pe taică-său? Și eu mi-aș ridica propriul copil în slăvi (dacă aș avea unul), dar nici în halul ăsta. Ce crede domnia sa? Că dacă interpretează sonate de Haydn este genial? Oricine poate cînta aceste sonate și nu numai. Mai există și piese de virtuozitate, ba chiar și concerte. Am auzit că a cîntat Concertul nr. 3 de Ludwig van Beethoven. De ce nu se menționează de acest eveniment? Chiar și “Melc, melc, cotobelc” e greu de cîntat la pian dacă vrei să-l cînți ca un geniu. Niciodată nu o să fie perfect. Domnule Tată, nu vă mulțumiți numai cu atît. Un muzician aspiră tot timpul spre mai bine, spre absolut și NIMENI nu l-a atins. Nume ca Bach, Brahms, Enescu, Celibidache, Rubinstein, Prokofiev, Rahmaninov, Gheorghiu, Bashkirov sau Richter vă sună un pic? Sînt mai cunoscuți așa pentru publicul larg. Ăștia e posibil să fi fost genii?
  e) “(…) un viitor care sună mai bine decât o sonată a lui Haydn.” – Ce e asta? Reclamă la Connex? Viitorul sună bine? Cum poți să debitezi că viitorul cuiva poate suna mai bine ca o sonată de Haydn? E ca și cum aș compara că viitorul mașinilor poluante sună mai rău decît zgomotul produs de un pickhammer. Mă întreb dacă Vidican știe cîtă muncă implică a crea o sonată, fie ea de Haydn sau oricare alt compozitor.
  f) “Evident, înzestrat cu un talent nemaipomenit de a interpreta cu naturaleţe cele mai complicate sonate” – De ce “evident”? Trebuia să fie numai și numai așa? Dacă a fost înzestrat dintr-o pură coincidență? Și de cînd e complicat să cînți sonate? Oricine cîntă sonate și nu trebuie să fii un geniu talentat și nemaipomenit ca să interpretezi sonate. Există și sonate ușoare. Tînăra jurnalistă ce sonate complicate a aflat că a cîntat geniul nostru? Să dea un exemplu.
  g) “Nicolae nu beneficiază doar de sprijinul Celui-de-Sus” – Este clar, a venit Mesia pe pămînt. Fatooo, e un om normal care cîntă la pian!!!
  h) “Nicolae nu se mulează pe imaginea împământenită a geniului retras şi neînţeles” – Nu vi se pare că i se potrivește mai bine lui Mihai Eminescu? Sau o fi copiat cuvînt cu cuvînt din biografia poetului nepereche?…
  i) Cum adică “Nicolae este genial, însă aici se opreşte asemănarea dintre el şi virtuozii clasici”? Virtuozii clasici nu au fost la fel de geniali ca Nicolae? Și continuă gagica făcînd o afirmație de mare finețe: “Are o viziune matură asupra vieţii, însă este un tânăr modern, căruia îi place să navigheze pe internet (…)”. Ce înșiruire mișto: viziune matură > tînăr modern > îi place (…) internet. Bine, că cică ar căuta concursuri de pian. Dar de Messenger o fi auzit? De Hi5, Facebook? Are e-mail? Astea nu le caută pe net?
  j) Și referitor la cîte ore petrece tînărul Nicolae în fața pianului (4, respectiv 6). E posibil să nu fie nevoie de mai mult, dacă studiază cu cap. Dar alte genii adevărate studiau și cîte 12-14 ore.
  k) La finalul articolului, muzicianul nostru ajunge din mare geniu ce era la început, un “tînăr modest” care ține să mulțumească profesoarei și colectivului. Dar ce facem aici? Dedicații muzicale? Premiile MTV? “First of all I’d like to thank God! And to all my fans, I love you so much.”

  Și acum, trecînd la ce ne interesează, vremea se menține în limitele normale acestei perioade din an, cu excepția vîntului nervos prezent la Oradea. Temperaturi minime noaptea și maxime ziua. Și acum problema: “Se spune că exista pe vremuri un pianist care avea doar 15 ani și era geniu. Cîte mere are Ana?” Neti, ai legătura…

 • busu..multumesc,o zi frumoasa azi.. aveti grija la sanatate.. incepem. berbec…
  haha, foarte tare asta cu geniul. unde ai gasit-o??
  e de pulitzer vidicanca!!! LOL

 • eu cred ca l-au comandat parintii lui. prea il ridica in slavi. busu ai fost cam critic cu ce ai zis. Dar cam ai dreptate. succes!!

 • bă bă bă bă bă bănele… de ce cânţi tu bă băiatule la pian? vino bă la mine la palat… om te fac bă, OM! ce Viena, ce Zürich… Mariahilferstr. şi prostii… ia bă băiatule d.aicea un milion şi vino la Steaua… e e e??? Aleea Alexandru îţi sună cunoscut? Păi da bă, că io acolo locuiesc… la numărul 1 că dacă era 2 nu il cumpăram bă… că aşa sunt eu – războinicu’ luminii. bă bă, tu ştii cum face o coardă când se rupe? … PAC PAC bă!

 • Avand in vedere conjuctura actuala, acum cand soarele este in retrograd cu planeta Jupiter, va pot spune cu mana pe inima ca d.nul Busu are mare dreptate..asa spun planetele…punctul c este punctul maxim al acestui scurt comentariu .. subscriu … melc .. melc..cotobelc este atat de greu de cantat la pian..stiu..am incercat si planetele nu au fost favorabile cu mine..dar astept alinierea planetelor sa pot fi in mana… sa pot ajunge un geniu:))

 • @ Fal, flo_rinel, marryrusu, Busu, NETI: Fuuuuuarte tare joaca asta.

  @cristi bunea: Nu stiu de ce, dar si eu am aceeasi impresie…

  @gigi becali: Zi-ne tu cum e cu coarda aia cind se rupe. E la fel ca atunci cind se rupe ata? 8)

 • @ urania si Busu: Nu e o mare filosofie sa cinti Melc Melc Cotobelc. Sint doua note SOL MI SOL SOL MI etc… Dar ca sa fie ascetica treaba, requires much brains…… Indeed… Ar fi interesante niste variatiuni pe o tema de Melc Melc Cotobelc. 😀

 • O fi doar SOL MI SOL MI…dar imi spune si mie cineva unde le gasesc pe pian??:))

 • Nu am foarte mare experienta ca jurnalista dar indeajuns cat sa spun ca autoarea a avut o exprimare pompoasa pentru un articol de presa. A facut oleaca o curba si a intrat frontal prin beletristica.

 • Foarte interesant acest articol, mi-a mers la inima . De altfel mi-a placut tare mult si comment-ul domnului Busu , pe care nu-l cunosc , dar tin pe aceasta cale sa-l salut…impresionant spiritul dvs analitic , stimabile domn !
  Revenind la articolul mai sus mentionat, am sa urmez traditia ce dateaza de…..ceva vreme, pana-n zilele noastre si-am sa ”leave a replay” …
  O descriere foarte bogata a acestui mic geniu . Sper sa nu jignesc prea mult, stimata doamna Vidican, atunci cand zic ”mic geniu”. Stiu ca ati dorit a fi o descriere ”no limits” si probabil ca in momentul startului acestui grandios articol, ati adunat toate adjectivele posibile (convinsa fiind ca puteti SI mai mult de atat) si totodata comparatii de-a dreptul jignitoare. As avea foarte multe de comentat, daca as avea si timpul necesar, dar am sa ma rezum doar la 2 fraze de-a dreptul frapante.
  1. “mari interpreţi din România nu se pot lăuda cu ce a realizat Nicolae Mihăilă în doar şapte de ani de studiu”. Fraza care, daca nu ma insel, a fost redata pe cale orala de catre tatal acestui virtuos pianist. Stimate domn, ar fi foarte interesant sa facem un studiu de caz, mai exact sa alegem cativa mari interpreti din Romania, si sa facem o balanta a realizarilor artistice, pe o perioada de 7 ani de studiu. Si ar fi foarte interesant sa alegem si cativa interpreti , care au trecut in nefiinta. Daca nu depasesc realizarile fiului dvs sau macar sa le egaleze, de ce se mai intituleaza ”mari interpreti”, dupa cum de altfel si dvs declarati. Ce inseamna pt dumneavoastra un mare interpret?
  2. “(…) un viitor care sună mai bine decât o sonată a lui Haydn.”
  O INEPTIE, stimata doamna Vidican. Desi , daca stau bine sa ma gandesc si recitesc faimosul articol pe care l-ati scris, este foarte adevarat . Cel putin pt dvs. La cata cultura muzicala aveti , nu este de mirare ca pt urechile ce le detineti (probabil!) ,viitorul acestui tanar (cu un tata plin de cascaval mai calitativ decat Delaco, pt ca altfel nu-mi explic aparitia acestui mirific articol) suna mai bine decat o amarata de sonata a lui neica nimeni Haydn. Poate nu sunt cele mai frumoase sonate, poate exista mai frumoase …iar daca tot tot nu sta bine la capitolul ”sonate care sa gadile placut orice orificiu Vidican” , ar fi interesant sa luati 7 ani de studiu de-ai lui Haydn sa-i puneti in balanta cu 7 ani de studiu de-ai micului virtuos oradean. Sa vedem…in ce parte inclina balanta?
  Stimabile domn NaicuL, cam la aceste 2 ”aspecte” ma rezum, desi mi-as fi dorit sa pot impartasi mai multe dragilor dvs cititori. Dar dintr-o acuta lipsa de timp, ma voi opri aici cu speranta ca si pe viitor sa gasesc subiecte si polemici cel putin la fel de interesante ca cele de astazi.
  Tot respectul si urari de bine cititorilor Dvs!

 • @ade: Daca zici tu, precis asa e.

  @zeddy: Merci, cu siguranta voi mai gasi astfel de subiecte. Dar sa nu uitam ca Florin a avut initiativa si el mi-a oferit pe tava link-ul. De-aci inainte depinde numai de voi. 8)

 • @marryrusu: SOL si MI sint tot acolo unde ti-am aratat data trecuta! :-*

 • chiar ingrijorator articolul despre tanarul Sagetator 🙂 (zodie geniala, din cate vad) M-am mai linistit insa cand am aflat ca navigheaza pe internet… He might just be one of us. :p

 • Da, io nici aci nu pricep exact unde e baiu’… Poate doar sa caute concursuri de pian pe net. 😛

  Ma rog… Chiar nu pricep. Presupun ca ies din cursa pentru coiul de aur unde pot primi bani si produse de sarbatori. =))))))))

 • A si inca o chestie, acu ca am citit printre comentarii… IO chiar nu pricep ce-avetz cu baiatu ala… Bravo lui daca la varsta lui l-au marcat si la facultate deja… N-o fi el cel mai mare jmecher, da’ oricum e mai jmecher ca altii ca sa zic asha.

  Si mie chiar mi-a placut jmenu’ cu sonata de Haydn. Am considerat ca fiind o frumoasa intoarcere din condei.

  Concluzie: MU. 😀 CHUCHU

 • luizo…luizo…cand mergem si noi la o cafea?? dupa ce luam premiile?a??:))

 • @Luiza: Concluzia pe care so tras-o by plate decor as ma revolte. Cit despre cine s-a luat de bietul talent, sa ii fie rusinica.

 • Urit am scris. Mama lui de Apple…

 • Dupa c am citit articolul aveam multe de zis…dupa c am citit comentariile nu mai am nimic…

 • STIMATI COMENTATORI,

  CA SA COMENTATI DESPRE CINEVA TREBUIE SA FITI FOARTE BINE DOCUMENTATI, NU STITI NIMIC, NIMENI NU-L RIDICA IN SLAVI PE ACEST ,,MARE TALENT RAMANESC”, NU PARINTII, NU ZIARISTII,CI VORBESC PREMIILE OBTINUTE , PREMII VALORAOASE , SI CRED CA STITI CE GREU SE PATRUNDE IN ACEASTA LUME MIRIFICA.
  HAIDETI SA FIM DREPTI NU CARCOTASI, NU INVIDIOSI , NU PARSIVI , SA FIM CORECTI, SA APRECIEM EFORTURILE UNUI ASEMENEA TALENT.
  VA ESTE GREU SA CREDETI CA UN ELEV DE 15 ANI VA FI LA 16 ANI SI STUDENT LA VIENA , CRED CA NUMAI INVIDIA , RAUTATEA DIN UNII COMENTATORI POT SA AFIRME RAUTATI.
  A-TI AVUT CURIOZITATEA SA ASCULATI ACEST COPIL ???? EU DA , L-AM ASCULTAT , CAND ERA MAI MIC ,LA UN MARE CONCURS , ABIA AJUNGEA LA PIAN, STITI CE S-A INTAMPLAT , A RIDICAT SALA IN PICIOARE , DAR STUPOARE A LUAT DOAR PREMIUL III, PREMIILE ERAU DEJA ARANJATE STIMATI COMENTATORI, IAR CEI CE AU OBTINUT PREMII AU FACUT MULTE GRESELI,NU AU FOST APLAUDATI,DAR AU FOST COPII UNORA DIN JURIU, CREDETI CA ESTE DREPT…..?????

  REVIZUITI-VA , VERIFICATI, STUDIATI SI PE URMA DATI CU PARUL.

  UN SFAT, MAI BINE ATI SPONSORIZA UN ASEMENEA TALENT, O ASEMENEA MINUNE, O SA MAI AUZITI DE ACEST TANAR , E PREA TALENTAT, PREA MUNCITOR, PREA SERIOS , AMBITIOS ,FRUMOS, DESTEPT ……..SI MAI INVATA SI F. BINE LA SCOALA , CITITI….

  A FOST SI VA FI UN GENIU , LASATI RAUTATILE , SPRIJINITI MARELE TALENTE, NU LE LASATI SA SE PIARDA DIN CAUZA RAUTATILOR A INVIIDIEI .

  NOI AVEM TALENTE, AR TREBUI SA FIM MAI BUNI

 • STIMATI COMENTATORI,

  CA SA COMENTATI DESPRE CINEVA TREBUIE SA FITI FOARTE BINE DOCUMENTATI, NU STITI NIMIC, NIMENI NU-L RIDICA IN SLAVI PE ACEST ,,MARE TALENT RAMANESC”, NU PARINTII, NU ZIARISTII,CI VORBESC PREMIILE OBTINUTE , PREMII VALORAOASE , SI CRED CA STITI CE GREU SE PATRUNDE IN ACEASTA LUME MIRIFICA.
  HAIDETI SA FIM DREPTI NU CARCOTASI, NU INVIDIOSI , NU PARSIVI , SA FIM CORECTI, SA APRECIEM EFORTURILE UNUI ASEMENEA TALENT.
  VA ESTE GREU SA CREDETI CA UN ELEV DE 15 ANI VA FI LA 16 ANI SI STUDENT LA VIENA , CRED CA NUMAI INVIDIA , RAUTATEA DIN UNII COMENTATORI POT SA AFIRME RAUTATI.
  A-TI AVUT CURIOZITATEA SA ASCULATI ACEST COPIL ???? EU DA , L-AM ASCULTAT , CAND ERA MAI MIC ,LA UN MARE CONCURS , ABIA AJUNGEA LA PIAN, STITI CE S-A INTAMPLAT , A RIDICAT SALA IN PICIOARE , DAR STUPOARE A LUAT DOAR PREMIUL III, PREMIILE ERAU DEJA ARANJATE STIMATI COMENTATORI, IAR CEI CE AU OBTINUT PREMII AU FACUT MULTE GRESELI,NU AU FOST APLAUDATI,DAR AU FOST COPII UNORA DIN JURIU, CREDETI CA ESTE DREPT…..?????

  REVIZUITI-VA , VERIFICATI, STUDIATI SI PE URMA DATI CU PARUL.

  UN SFAT, MAI BINE ATI SPONSORIZA UN ASEMENEA TALENT, O ASEMENEA MINUNE, O SA MAI AUZITI DE ACEST TANAR , E PREA TALENTAT, PREA MUNCITOR, PREA SERIOS , AMBITIOS ,FRUMOS, DESTEPT ……..SI MAI INVATA SI F. BINE LA SCOALA , CITITI….

  A FOST SI VA FI UN GENIU , LASATI RAUTATILE , SPRIJINITI MARELE TALENTE, NU LE LASATI SA SE PIARDA DIN CAUZA RAUTATILOR A INVIIDIEI .

  NOI AVEM TALENTE, AR TREBUI SA FIM MAI BUNI.

 • eu zic sa nu mai tot va bagati voi in lumea muzicii unde voi nu stiti nimic…..in primu rand nu il cunoasteti pe acest baiat nu stiti nimic de el in schimb eu l-am auzit la un concert cu ORCHESTRA la doar 10 ani la Bucuresti cu orchestra Radio….cred ca spune tot….mai departe….BUSU care zice ca Mozzart s-a apucat la 3 ani de pian asta nu conteaza cand te apuci…..acest baiat daca citeati mai atent in 2 ani de pian el s-a lansat cu orchestra altii nici la facultate nu canta cu orchestra…..pe cand acest pianist are peste 22 de concert sustinute…nu are rost sa continui.
  DOCUMENTATIVA MAI BINE INAINTE SA VORBITI CA LA VORBA TOTI IS BUNI DA LA PRACTICA CAM NIMENI.MI SE PARE CA TOTI CEI CARE IS SLABI VORBESC MULT.PUR SI SIMPLU LIPSA DE OCUPATIE.
  IN LEGATURA CU PIANISTU….II UREZ MULT SUCCES IN CONTINUARE SI ASTEPT SA IL REVAD DIN NOU PE SCENA LA BUCURESTI.

  CIOCU MIC CA NU VA BAGA NIMENI IN SEAMA CA STITI SCRIE 3 CUVINTE SI ALEA CRITICE .

 • PS.comentariu cu sonatele de Haydn,nu cred ca ati auzit de Beethoven si sonatele lui,Prokofiev si sonatele lui care depasesc ca nivel de dificultate cu mult sonatele lui Haydn deci stiti si voi un compozitor si dati cu ciocu.

 • VOI CEI CE DATI CU PIETRE,OPRITI-VA. ASA CUM SCRIAU POPA, POPESCU , BAIATUL ESTE UN MARE TALENT , A CANTAT CU ORCHESTRE RENUMITE IN CONCERTE , A FOST APRECIAT IN MOD DESCHIS DE MARI DIRIJORI , CONTA, BALAN, JOSE AREAN,RINALDO MURATORII ETC….
  STIE FARA GRESELI LUCRARI MARI SI FOARTE GRELE DE INTERPRETAT ,COMPUSE DE CEI MAI MARI COMPOZITORI , NU FOLOSESTE PARTITURI IN CONCERTE CA ALTII….
  LA VACANTELE MUZICALE PIATRA NEAMT , CUVINTELE SPPECIALISTILOR AU FOST DE :,, FENOMENAL, SUPER TALENTAT,EXTRAORDINAR “, SE INTREVEDE UN MARE, MARE VIITOR PENTRU ACEST TANAR . REVEDETI INTERVIUL DE LA TV ACTUAL AL PROF. DIN GERMANIA , CARE ESTE SI SECRETAR DE STAT LA MIN. CULTURII CU CARE A FACUT CEVA PREGATIRE ACEST TANAR , INTREBATI PE D-NUL AMIRONOAIE DESPRE IMPRESIA LASATA.
  SUNTEM ROMANI , NU NE IUBIM SI NU NE AJUTAM TALENTELE, LE FACEM RAU PRIN MIZERIILE SCRISE DE NISTE ,,MARI SPECIALISTI IN ALE MUZICII SI JURNALISMULUI , VORBESTE INVIDIA , NECUNOASTEREA REALITATII PARSIIVISMUL , REAUA-CREDINTA.
  MAI BINE ,ASA CUM ARATA D-NA POPESCU, AM INCERCA SA AJUTAM TALENTELE , SA LE SPRIJINIM , NU SA LE TAIEM ARIPILE CU VORBE GRELE SI RAUTACIOASE.
  NICOLAE MIHAILA , ESTI UN GENIU, ESTI SERIOS, TALENTAT , NU TE LASA INFLUIENTAT , MERGI PE DRUMUL ALES , VAD IN TINE UN PIANIST CARE VA FACE ISTORIE ,
  BRAVO, BRAVO, BRAVO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.