Idei noi la început de an

Mai ţineţi minte bancul ăla?

Care este cea mai mică unitate de măsurare a timpului?
Timpul care se scurge de la culoarea verde a semaforului până la primul claxon.

Noroc cu apariţia smartphone-urilor, că acuma ne claxonăm după câteva secunde bune că ne uită Dumnezeu pe uaţap. Unde mai pui că se pune iarăşi roşu şi nu se aude nicio înjurătură. Totul e mult mai calm ca odinioară.

Părerea mea este că, de câţiva ani buni încoace, a apărut un concurent acerb unităţii descrise mai sus, pe care nimeni nu îl prea bagă în seamă. Mi se pare injust faptul ca un asemenea candidat de seamă să fie ignorat cu atâta nonşalanţă, fiind lăsat pe nedrept în afara sferei competiţionale de o asemenea anvergură.

Oare ce să fie? Vă dau un indiciu? Începe cu a şi se termină cu vion.

Ei bine, după cum bine aţi ghicit, este vorba chiar de timpul care se scurge din momentul în care avionul pune roţile pe pistă şi primul meltean pasager se ridică în picioare să-şi ia bagajul de sus. Degeaba se mai chinuie săracii însoţitori de bord să mai spună textul de bun sosit la destinaţie. Poate că respectivul anunţ cu “Doamnelor şi Domnilor, am aterizat pe Aeroportul X etc.” ar trebui adaptat cu un “STAŢI JOS!!!” la început şi abiaart-flight-attendant-angry-megaphone-620x349 apoi ora locală, temperatura şi speranţa deşartă de a fi revăzuţi vreodată la bordul aeronavelor lor. Pe vremuri parcă te mai speriai un pic când o auzeai pe stewardesa aia mai purie, blondă, cu ochi albaştri şi buze groase roşii că strigă în microfon “«AŞEZAŢI» AM SPUS!!!” Acum parcă nici ea nu mai are vreun farmec.

Totuşi, pentru cei sunt atât de idioţi încât să nu înţeleagă că nu rezolvi nimic dacă te ridici în picioare imediat după ce a aterizat avionul, pentru că nu se deschid uşile din mers ca la tramvai, se pare că există o soluţie salvatoare. A fost inventată de un cetăţean polonez în vârstă de 57 de ani, care a plecat din Londra marţi, 2 ianuarie, cu destinaţia Málaga. La aterizarea pe Aeroportul Internaţional Costa del Sol, acesta nu a mai avut deloc răbdare să aştepte clipa în care va da cu nasul de canicula dogoritoare de afară, astfel încât s-a hotărât să iasă primul din avion, deschizând una dintre ușile de ieşire de urgenţă ale avionului, informează Diario Sur.

Urmăriţi clipul aici:

Din câte se pare, împricinatul a scăpat fără niciun fel de sancţiune.

Aşa că, dragi concetăţeni, dacă vreţi să fiţi primii care ies din avion, luaţi aminte de la acest domn şi realizaţi următorii cinci paşi:

1) Ţineţi minte că este foarte simplu să deschizi uşile de la jumătatea avionului, mai cu seamă că sunt singurele unde nu se află însoţitori de zbor în apropiere.

2) Fiţi atenţi la indicaţiile însoţitorilor de zbor înainte de decolarea avionului. Acolo găsiţi explicaţii cruciale despre cum se dechid ieşirile de urgenţă. În caz că sunteţi ocupat să vă daţi telefonul pe mod avion să mai faceţi câte o poză pentru pretenarii de pe feisbuc, puteţi găsi câteva indicii în broşurile aflate în buzunarul scaunului din faţa dumneavoastră (pentru cei care ştiu să citească).

3) Faceţi tot posibilul să fiţi cât se poate de amabil cu însoţitorii de zbor. Aceştia au puterea magică de a schimba locurile pasagerilor în ultimul moment. Iar dacă, din întâmplare, pe locul de la geam de la ieşirea de urgenţă se află cineva care nu poate deschide uşa în situaţia puţin probabilă a unei aterizări de urgenţă, atunci puteţi fi chiar dumneavoastră marele câştigător care va călători fix acolo la geam. SFAT BONUS: fiţi cât mai masivi, nu exageraţi cu burtica, lăsaţi-o la locul ei, dar să nu fie în exces. Puţină chelie şi niscaiva sală nu strică.

4) După ce aţi aterizat, fiţi foarte atenţi la lumea din jur, ca nu cumva să vă vadă cineva că deschideţi uşa. Riscaţi să vă faceţi de râs pe toate site-urile de ştiri din întreaga lume.

5) Acţionaţi în grup organizat, de manieră promptă, cu hotărâre şi încerdere deplină. Cel mai bun moment să deschideţi uşa este fix când încep aplauzele. Majoritatea pasagerilor sunt ocupaţi cu deschisul telefoanelor. Trageţi aer în piept, aruncaţi uşa cu putere în exterior şi părăsiţi primul aeronava.

Aşa că, dacă chiar vă grăbiţi, simţiţi-vă liber să faceţi acest lucru. Mai ales că e cu suspendare. Plus că satisfacţia e garantată.

Şi, ca un ultim sfat, ar fi bine înainte să beţi şi o băutură energetică din aia care-ţi dă aripi, ca să fie tacâmul complet şi pentru cei care vă înregistrează cu telefoanele.

Consideraţi aceste ponturi ca pe un cadou de început de an. Lamulţean!

Similar Posts:

S-a găsit leacul!
Românii sunt incomozi

Comments 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.