De Ziua Copiilor

Cine a intrat astăzi pe Google a putut vedea giful dedicat Zilei Internaţionale a Copiilor. Nu ştiu dacă aţi stat şi analizat desenul, dar mesajul din spate mi se pare mai mult decît potrivit pentru zilele în care trăim. Să o luăm sistematic:

Mai întîi copilul se trezeşte dimineaţa şi se întinde. Camera sa nu excelează la capitolul curăţenie, fiind împrăştiate pe jos hîrtii cu fel şi fel de exerciţii pe care le-a învăţat cu o seară înainte, scăpîndu-le din mînă cînd a adormit. Apoi merge la baie şi se spală pe dinţi. Din cea de-a doua imagine ne dăm seama că este stîngaci şi că deodată este ciung. Este un pic indignat, lucru normal pentru persoanele de vîrsta lui. Apoi se îmbracă cu o cămaşă albastră şi, spre bucuria tuturor celor care erau îngrijoraţi, ca prin minune îi reapare mîna dreaptă cu care serveşte un mic-dejun sănătos şi nutritiv constînd în cereale cu lapte. Deja este lesne de înţeles că micul nostru copil este ambidextru. Sfîrşitul este minunat: o zbugheşte afară la joacă (normal, pentru că este ziua lui).


De ce am povestit toate lucrurile astea? Pentru că acest copil este normal. Lipseşte ceva din giful ăsta? Tehnologia. În afară de o lustră, o veioză, un aragaz şi o hotă, nici măcar periuţă de dinţi electrică nu are. Aşa cum eram odinioară nu numai eu, ci mulţi alţii. Azi ne-am făcut mari, avem laptopuri, iPod-uri, maşini, ba chiar şi periuţe de dinţi electrice. Iar cei mai norocoşi şi-au păstrat şi copilăria undeva în interior. În ton cu Ziua Copilului, îmi trecuse o idee copilărească prin minte. Aşa cum există #fotbaltweetmeet, #beretweetmeet, #cacamacatweetmeet, n-ar fi ingenios ca măcar de 1 iunie să existe şi #frunzatweetmeet, #uliişiporumbeiitweetmeet, #leapşatweetmeet, #laptegrosşismîntînostweetmeet, #ţarăţarăvremostaşitweetmeet, #v-aţiascunseleatweetmeet, #123laperetestaitweetmeet etc.?

La mulţi ani, copii!

Similar Posts:

Vine sau nu sfîrşitul lumii ? IMAGINI INCREDIBILE
Trei scurte la sfîrşit de mai

Comments 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.