Cum să faci bani din cireşe ?

Mi-am cumpărat zilele trecute un kilogram de cireşe pe care am dat 3 euro. Cam mult, avînd în vedere că m-am grăbit şi nu am avut răbdare să găsesc şi mai ieftin. Dar în fine, mi-am făcut damblaua şi cu asta basta. Nu sînt rele, ba chiar sînt gustoase, calitate foarte bună, dulci, fără viermi, nici mari, nici mici, parfumate, toate cele. Am auzit că în România un kilogram de cireşe din Spania poate ajunge şi la 30 de euro, adică de 10 ori mai mult faţă de preţul de aici.

MATEMATICĂ
Dacă facem un calcul scurt, să presupunem că mergem la piaţă şi cumpărăm 34 de kg de cireşe. 34 kg x 3 euro = ~100€ (or face şi ei reducere 2€, dă-i în pîlîmî). Din cele 34 de kg, 27 le băgăm la bagajul de cală (sînt permise pînă la 32 kg, considerînd că o valiză cîntăreşte cam 5 kg; n-aş merge pe varianta sacoşă de  rafie fiindcă se pot storcoşi la manipulare), iar restul de 7 kg le băgăm la bagajul de mînă, în geanta cu laptopul şi prin buzunare (exact ca ţigările pe vremuri). Ne încadrăm pefect la greutate, ne cumpărăm bilet la low-cost-high-risk cu vreo 250 de euro în medie (cum ţi-e norocul).

Deci 100 de oiro cireşele plus avionul = 350 de euro. Durata călătoriei este de 3-4 ore (depinde de locaţie), în cală sînt şi condiţii gratuite de depozitare pentru că e destul de frig, chiar şi în cabină e bine, aşa că în maxim 7 ore cu totul eşti acasă.

Nu le dai cu 30€/kg, spargi piaţa mascaralelor ălora de profitori şi vii cu o super ofertă de 20 de euro x 34 kg = 680 DE EUROI.  Din ăştia scazi 350 cheltuiala făcută şi rămîi cu 300 şi ceva de euro şpaga ta. Dacă chiar ai sînge în ou şi le dai la rîndu-ţi cu 30 de euro per kilogram, fă şi tu socoteala cîţi bani faci.

Dacă n-aţi înţeles din vorbe, vă fac şi schema mai jos. Se înţelege mult mai simplu. Priviţi:

Similar Posts:

Antifurt pentru Aston Martin
Am o dudă (LXV)

Comments 4

  • Nu esti normal… zau. Mai bine te faceai economist, vaz ca stai bine la calcule :))

  • EXCEPTIONAL! :)) rad cu lacrimi.

  • Am putea face un calcul sumar si la transportul respectivelor fructe cu trenul, automobilul personal sau chiar vaporul! Asta in cazul in care nu ne imprietenim cu un tirist si pentru 100 de euro, unde pune 5 tone de COCA (cola), poate pune si un 0.034 tone de cirese spaniole! O nimica toata nu ? :)

  • dar din cele 34 de kg pe care le cumperi din Spania tre sa iti iei si u o marja acolo , ca o parte din ele se vor storcosi oricum si nu mai poti sa le scoti la produs aici , cel mult faci un gem din ele :D:D ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.