Completări culinare

S-a luat de mine lumea că de ce mi-am luat Ups, Beicrols şi alte Eugenii din ţara de baştină. Ei bine, răspunsurile pot fi multe. Cel mai edificator este cel dat anterior: “produsele româneşti sînt cele mai bune”. O altă idee ar fi cea că mi-am permis să pun în bagaj tot felul de nimicuri, avînd în vedere că hainele pentru cinci zile nu ocupau foarte mult spaţiu. Apoi, să fim serioşi, ţi se mai face dor de gustul unei pîini prăjite cu gust de pizza, al unui snack cînd te uiţi la un film sau al unei Eugenii luate ca desert seara, mai ales la atîţia kilometri distanţă de casă. E exact ca şi cum acum v-aţi aduce aminte fix acum cu toţii de chipsurile Hali-Lulu din copilărie. Nu-i aşa că vi se face poftă să le savuraţi din nou doar la auzul lor? Sau o Tropicana cu aromă exotică la ambalajele alea de metal în care abia intra paiul? Sau o gumă Turbo cu surprize pe care o scuipam după două minute că nu mai avea gust? Şi cîte şi mai cîte… Aşa e şi cu astea. Sînt mofturi, capricii, chestii care nu se întîmplă des să le îngurgitezi în diaspora.
Da, ştiu că e Săptămîna Mare, că se ţine post măcar acum, dar eu ce să fac dacă s-a nimerit să fie aşa? Cu ce sînt eu vinovat? E păcat să se strice merdenelele alea luate de la cea mai bună merdenelărie din toate timpurile de pe acest pămînt. E păcat de iaurtul ăla de băut recent descoperit şi avansat pe primul loc în topul iaurturilor de băut din România. Să repet că Mamaee spune că “post e ce-ţi iese pe gură, nu ce-ţi intră”?
Ajunge cu atîta mîncare! Nu mai scriu din complezenţă pentru cei care e posibil să citească avînd stomacul plin de covrigi, pate vegetal, halva, verdeţuri, măsline, trigoane cu ciuperci, lapte de soia şi alte delicatesuri postice.

Similar Posts:

El este tata
Mîncarea şi băutura moca şi-au găsit consumatorul

Comments 11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.