Cel mai frumos loc

Se mai întîmplă uneori în viaţă să rămîi mut, fără să mai poţi spune ceva. Vine cineva şi-ţi închide gura sau are o replică atît de bună încît nu poţi decît să îl aprobi spunînd un “da!” à la Marius Ancuţa. S-a întîmplat vineri seară cînd un om a închis gura unei feţe politice importante a oraşului printr-o replică fină cu un umor de calitate rar întîlnit. N-o să împărtăşesc contextul, dar povestioara mi s-a părut interesantă.

Se făcea că Don Quijote şi Sancho Panza mergeau ei în călătoriile lor şi la un moment se apropiau de un sat. Piticania aude muzică venind dinspre locul unde urmau să ajungă, fapt pe care-l remarcă prin viu grai, la care Mr. Q îi spune că unde este muzică, nu are cum să fie ceva rău. Pornind de la asta, omul de care ziceam mai sus a făcut o paralelă, lăsînd politicianul suspendat.

La fel a făcut şi Ada cînd m-a însărcinat să scriu despre care e cel mai frumos loc din România din punctul meu de vedere. Citind ce a scris ea, mi-am dat seama că nu am ce să spun mai mult – într-adevăr, ACASĂ e cel mai frumos loc şi aşa va fi mereu. Cu bune şi cu rele, nu are cum să nu te mişte cîtuşi de puţin momentul în care păşeşti acolo unde ai petrecut atîtea clipe frumoase şi de care te leagă amintiri greu de şters din minte. Chiar dacă unele dintre ele nu au fost aşa plăcute, chiar dacă nenorocita de canapea din sufragerie unde s-au stins două fiinţe dragi e tot acolo şi te aşezi pe ea cînd intri în sufragerie că n-ai încotro, chiar dacă e goală casa şi nu te aşteaptă nimeni să-ţi spună “bine ai venit!”, chiar dacă n-ai cui să spui “la revedere” cînd pleci la piaţă şi “sărut mîna” cînd te întorci şi cîte şi mai cîte…

Pe parcursul următoarelor săptămîni voi încerca să aduc aici cîte ceva din trecut. Nu ştiu cît o să fie, ce o să fie, dacă timpul îmi va permite sau nu. N-o să fie palpitant, n-o să fie şocant, va fi doar pentru mine şi pentru cei care citesc un pic mai departe de acest blog.

Bine te-am regăsit, ACASĂ!
[audio:http://boxstr.net/files/6989257_knx6o/Chris%20Rea%20-%20Driving%20Home%20For%20Christmas.mp3]

Similar Posts:

Mesajul meu de Paşti
From Vidraru with love

Comments 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.