Ce bolidul meu…

Astăzi vorbim de şoferii de Ferrari, aceste scule ale şoselelor. Dimineaţă, în timp ce aşteptam agale la unul din catraliardele de sensuri giratorii, apare din jos un bot sexi de F355.  Pentru că era roşu (atît el, cît şi semaforul), stăteam şi-l admiram. Nu doar eu, ci tot cîrdul. Se pune verde. Tîc-tîc, pleacă fiecare cum poate. Omul nostru era paşnic, că nu avea unde să se bage. Cum a prins un gol între două maşini, a şi călcat-o. A început să croşeteze, s-a dus ca vîntul şi ca gîndul, sunetul motorului era divin.

În sătucul meu există o pseudo-centură cu multe giratorii, semafoare şi treceri de pietoni. Ideea e că înainte de intrarea în orice intersecţie, există treceri de pietoni înălţate (foto) care te obligă să încetineşti. Oricum n-ai unde fugi. Unele sînt aşa de ridicate, încît la viteză mai mare de 30 km/h mai auzi cîte un hîrşt chiar de la ăştia cu maşini normale. Darămite de la un Ferrari cu garda la sol cît un pachet de ţigări. Iată cam cum a arătat programul matinal al cocalarului:

09:05:24 îl văd, stă, roşul de mai sus.
09:05:33 se pune verde. pleacă. prinde culoar şi bagă 700 la oră.
09:05:39 frînă, giratoriul 1 de la benzinărie.
09:05:43 iar bagă 700 la oră, fuge.
09:05:48 giratoriul 2, ridicătură, frînă, penibil.
09:05:51 1400 la oră.
09:05:59 giratoriul 3, ridicătură, frînă, idiot.
09:06:06 2100 la oră.
09:06:14 giratoriul 3, ridicătură, frînă, handicapat.
09:etc:etc

Poate şi eu aş face la fel, e firesc, maşina aia e drog pur, dar la cîte dîmburi şi incompetenţi sînt pe drumul ăsta matinal, ori ia-ţi naibii Loganu’ de oraş de-acasă, ori, dacă vrea falusul tău Ferrari, dă şi tu o muie fină celorlalţi participanţi la trafic, comportîndu-te ca un şofer normal, nu ca un gherţoi de etnie zgîlţîit şi constipat.

Similar Posts:

Cît mai costă un Sandero ?
Primiţi o idee de la alţii ?

Comments 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.