Am gripă porcoasă ?

Mă rîcîie-n gît. Am contactat şi eu AH1N1? Sau o fi de la fumat? Ar trebui să le cam las. Lumea-mi zice cu amor că la cît fumez, ar trebui să nu mai pun ţigara-n gură. Media e undeva la 2,86 ţigări pe zi. Dar săptămîna trecută, cu tot ce s-a întîmplat, am ajuns şi la un pachet pe zi. La un moment dat am simţit că nu mai intra şi am spus “stop, nu mai fumez”. Un “nu” cu juma de gură. Pentru căci continuu să-mi păstrez norma, deşi parcă să zic că am căzut undeva sub 2,50.

Natura meseriei invocă ţigara în pauzele de cafea. Da, mai beau şi cafea, ce vicios sînt, nu? Dar şi cafeaua e la fel de prezentă în viaţa-mi ca şi ţigările. La muncile agricole pe care le prestez pe uriaşele plantaţii de căpşuni, pauza se pupă cu cafeaua. Iar prin excelenţă, cafeaua se pupă cu ţigara. Pe lîngă acestea două, completarea vine cu ultimele bîrfe din domeniu: ce metode şi tehnici revoluţionare de cules au mai apărut, ultimele utilaje de prelucrare a fructelor, dar şi cine s-a mai uitat cu ochi pofticioşi pe sub fustele fetelor aplecate prin tufăriş. Iar ţigara şi cafeaua se integrează perfect acestor cancanuri.

Cel mai ciudat e că acasă nu fumez, nu beau cafea, nu fac nimic. Anturajul mă îndeamnă la astfel de acţiuni cancerigene necugetate. În atari condiţii, ar trebui să nu mai am prieteni/colegi/pe nimeni ca să mă îndemne la fumat. Că eu singur nu pot.

Dir. CEE 89/662: TUTUNUL DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII.

Similar Posts:

Înjur ! Că pe cine înjur, habar n-are româneşte
Cea mai lentă benzinărie din lume

Comments 3

  • Lasa-le, o spun ca o persoana care a fumat cu “pasiune”.Cand zic “cu pasiune”, zic 40 buc/zi.Pe mine nu ma mai racaia, imi lua din glas. ~X( Am vb. cu mine intr-o zi si…. gata, s-a rezolvat.:)o zi buna sa ai!

  • P.S. Nu ai ” gripa porcoasa” , stai linistit.Esti racait de la tiutiun.Daca iti aprinzi una cat sa te “incalzesti pe sarcofag”o sa vezi ca te lasa.Dar, mai bine …nu.:d

  • Eu cred că am răcit de la băut rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.