Unthinkable (2010)

Excelent! Merită văzut. Vreţi să vă zic finalul?
Aveţi noroc că am fost înzestrat cu o educaţie aleasă încă din fragedă pruncie, am crescut cu simţul valorii şi al respectului faţă de cei din jurul meu şi mi s-a spus să nu povestesc finalul filmelor celor ce încă nu le-au văzut. Lumea (din ce în ce mai puţină) încă zice că-s un băiat finuţ, manierat, aşa că n-am să-i dezamăgesc pe cei care încă mai cred în mine.


Cum se cheamă un om care scrie o subtitrare? Subtitreur, subtitrulist, subnutrit? Zău, căci am mai văzut filme în cariera mea, dar subtitrare ca la ăsta, să-mi fie iertat… Victima de azi îşi spune Ăl Mic şi, fără doar şi poate, numele reprezintă mărimea creieraşului său în totalitate. Pe lîngă clasicele “voi vorbii cu el”, “lasămă pe mine” ş.a.m.d., s-a strecurat o traducere pe care nici măcar Google Translate nu ar putea-o face (bine, că n-o face, asta e partea a II-a, dar totuşi e mai aproape de realitate). Să revenim la traducerea din film:

I read the Coran = Am citit biblia coreeană

Nu-l mînii pe Ăl Mare, doar am văzut filmul cu subtitrare, exact cum îmi place. Oricît de bine ai şti engleza, mă enervează cînd la un moment dat pierzi o chestie din film doar pe motiv că n-ai înţeles un cuvînt sau că habar n-ai ce înseamnă. De aceea voi rămîne fan subtitrări pînă cînd o să uit să citesc.  Dar de la asta şi pînă la a traduce că virgulă Coranul este biblia coreeană, puteţi trage singuri concluzia. Şi spun asta pentru că بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ nu are absolut niciun fel de legătură cu 태 초 에 하 나 님 이 천 지 를 창 조 하 시 니 라 !

Similar Posts:

Vechiul Y!M 9.0.0.1389
A murit Dan Claudiu Vornicelu

Comments 5

  • Sexy. 😀

    Eu am vazut “Go team !” = “Bravo !”

    LOL

  • p.s. Tu esti cel mai finutz draga. 😛

  • Un film f.f. bun. =d>

  • Excelent punctat. Si mie imi place sa ma uit la fix filme subtitrate!

  • De ziua Alteţei Voastre am toate ge2ndurile eenmlădiate pe mesajul sinecr al statorniciei mele een susţinerea principiilor şi proiectelor Alteţei Voastre, făptuitoare de deschideri realiste, spre orizontul unei Rome2nii Restaurate!Vă rog, Alteţă, să primiţi urarări de fericire, sănătate, realizări, eenstelate een armonia distinsei Familii Regale, eempreună cu Alteţa Sa Regală, Principesa Moştenitoare Margareta a Rome2niei! Continue2nd crezul şi aspiraţiile eenaintaşilor mei, eentotdeauna eensoţesc şi susţin pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Rome2niei şi pe Alteţele Voastre Regale! La mulţi ani, Alteţă! Aurel V. Zgheran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.