Unde nu se mai fumează în Spania

tigariTendinţa ar fi să spun că nicăieri nu se mai poate fuma, deşi nu e adevărat lucrul ăsta. Dar dacă ar fi să mă iau după locurile pe care le frecventam înainte şi unde-mi aprindeam cu nonşalanţă o ţigară, acum nu mai pot spune acelaşi lucru. Celebrele afişe puse la intrarea în localuri/baruri/crîşme pe care scria că acolo se fumează au dispărut peste noapte (mai exact între 1 şi 2 ianuarie).

Mai concret spus, un turist fumător care vrea să vină în Spania în vacanţă trebuie să ştie că nu se mai fumează în restaurante, în discoteci şi în niciun spaţiu închis. Pe terase în schimb se poate fuma, asta în cazul în care nu au tavan şi sînt delimitate de maxim doi pereţi. Dacă vă veţi caza la un hotel, e bine de ştiut că 30% din camere trebuie să fie destinate fumătorilor, aşa că cereţi la recepţie o cameră pentru fumători. Pe plajă încă se poate fuma, avînd în vedere că este spaţiu deschis, dar nici aici nu se ştie pînă cînd. Dacă vreţi să mergeţi la un meci de fotbal, aflaţi că şi aici există discuţii în a interzice fumatul pe stadioane, cu toate că este spaţiu deschis. Mare atenţie la afişele care indică sau nu posibilitatea de a fuma. Dacă sînteţi un fumător împătimit al jocurilor de noroc, aflaţi că aveţi noroc: în casinouri se poate fuma (mi se pare firesc).

Cea mai importantă victorie a legii împotriva fumatului o reprezintă faptul că nu-ţi mai miros hainele a fum cînd ajungi acasă. Se respiră mult mai uşor în orice încăpere şi nu se întîmplă nimic dacă ieşi afară să tragi un fum de ţigară. Marele noroc al Spaniei este că e cald mai tot timpul (cu excepţia cîtorva zile iarna) şi că e o grămadă de aer liber spre a fi asezonat cu nişte fum proaspăt de ţigară.

Fumatul dăunează grav sănătăţii.

Similar Posts:

Carrefour Fail
Am văzut Google Street View Car

Comments 1

  • M-as muta in Spania :D

    E bine ca se limiteaza tot mai mult accesul fumatorilor. Nu am neaparat treaba ca unii aleg sa-si arda banii si sanatatea, dar cand nu pot avea 1 minut de aer curat, incepe sa ma irite faza asta. Am inteles ca e vorba de sanatatea lor, dar afecteaza sanatatea si confortul altora, nu doar al lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.