De ce n-am mai putut dormi

Eram în Germania, la Corina, dar Corina cică nu mai stătea la vila ei superbă, ci într-un bloc normal la parter, fix ca la Bucureşti. Ajung, mă îmbrăţişez cu ea, bine am venit, bine te-am găsit, lugu-lugu. “Hai s-o vezi pe Mamaee”, zice Corina. Intru în bucătărie să o văd, era la masă cu Naşu’, “Mamaee, ce bine arăţi”, după care mă pomenesc într-o cameră de zi cu un ecran mare de televizor la care urmăream un ditamai meciul din Bundesliga. Apoi apare în cadru Enrique (colegul meu de la vioară) care admira pereţii casei. Mă uit şi eu cu stupoare la ei, nu era nimic deosebit, cînd dintr-odată văd un ditamai scarabeul verde cum se plimba nestingherit pe după un tablou, ocazie cu care am aflat că deja înnoptasem acolo cu o seară înainte. Şi atunci mi-a picat mie fisa ce lighioană era de fapt responsabilă de pişcătura mea de sub ochi.

Ceea ce m-a bucurat enorm însă a fost apariţia Mamei mele în peisaj, numai că nu-mi aduc aminte exact cum s-a întîmplat. Cert e că m-am trezit întipărit în cap cu un zîmbet de la ea şi cu o stare mai mult decît pozitivă. Ştiu că era bucuroasă că mă vede. Şi eu la fel. Coincidenţă sau nu, mîine ar fi împlinit 57 de ani.

Similar Posts:

Acum 5 ani pe vremea asta...
Flori pentru Super Mamaee

Comments 5

 • Naicule, crezi in vise?
  Spui”ar fi implinit”….?

 • Totdeauna mi-am imaginat ca si muzizica vine din cer. Indiferent de situatie, sa aprinzi Naicule o lumanare, sa iei vioara si sa canti ceva special dedicat mamei tale.Sa canti atat de profund incat sa te asculte si ingerii din cer.Parerea mea….

 • iti multumesc din suflet ptr urare. Te iubesc

 • Inca un semn ca se afla langa tine…

 • Nu stiu cine m-a pus sa ma uit la Deosebite si de am citit acest articol… Cert e ca am terminat de citit si nici nu mi-am dat seama cand doua lacrimi mari imi alunecau pe fata…. Mi-e dor de ACASA, mi-e dor sa le imbratisez…cat inca le mai am….

  Need a hug… 🙁

  Ai grija de tine, si sa nu uiti ca de acolo de SUS ei au grija de noi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.