Un lucru pe cît de trist, pe atît de frumos

Aseară m-am uitat un pic la meciul superb făcut de Lyon (felicitări, băieţi!) şi în pauză am văzut reclama la Tuborg Christmas Brew. De nouă ani de zile au aceeaşi melodie şi aceleaşi versuri cu “De Anul Nou, fă-ţi un cadou, fii mai personal/ Şi tu, şi tu, şi tu, şi tu bea Tuuubooorg Criiiismăăăs Bruuuuu”. Nu se compară cu superbele reclame la Coca-Cola de Crăciun, dar totuşi e mai acceptabilă faţă de alte clipuri ale unor diferite firme ce folosesc nemuritorul clişeu “Compania X doreşte tuturor angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor săi Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!” Un link.

Aşa că abia aştept să vin acasă de Crăciun să beau bere şi să mănînc sarmale şi cozonac de la Mamaee.

Dar hai mai bine să vă zic despre lucrul din titlu. Ieri am primit prin poştă un plic foarte gros. L-am desfăcut şi în el am găsit multe felicitări de Crăciun, plicuri în care să le pui ca să le trimiţi, alte felicitări mici, un calendar pe 2009 de buzunar şi o scrisoare. Era de la Asociación de Pintores con la Boca y con el Pie, tradusă mot à mot Asociaţia Pictorilor cu Gura şi cu Piciorul. Altfel spus oameni cu handicap (majoritatea bolnavi de poliomelită, imobilizaţi la pat sau în căruciorul cu rotile) care fac minuni. Am descoperit şi un român care face parte din această asociaţie. florin-anghelÎl cheamă Florin Anghel (foto), are 27 de ani şi acum 5 ani a suferit un accident cu o armă de vînătoare în urma căruia a rămas paralizat. Apoi m-am prins că desenele de pe acele felicitări erau făcute chiar de artişti care folosesc pensula ţinînd-o în gură sau între degetele de la picioare ca să poată picta. Impresionant! Pe lîngă astea există şi un buletin prin care poţi să plăteşti o sumă modică pentru ce ai primit. Deşi poţi foarte bine să nu le trimiţi niciun ban şi să-ţi vezi de treabă. Dar cum, Doamne, iartă-mă, poţi face aşa ceva unor oameni necăjiţi care după ce că au ajuns cum au ajuns, se chinuie să scoată ce e mai bun din ei? De admirat un fapt care spune deja multe: am primit felicitările înainte şi mi se cere să le plătesc după.

Iată preferatele mele. Daţi click pe ele ca să le vedeţi în detaliu.

majestatearo-dsc5992 majestatearo-dsc5990 majestatearo-dsc05993

Similar Posts:

De necrezut
Drumul spre Rebra

Comments 6

  • “Foarte complicat, foarte laborios, dar si foarte genial. Daca mai ai si timp pentru a pune in aplicare toate chestiile destainuite mai sus, succesul este garantat. Congrats!” din pacate nu are sanse cu noi. cunoastem jocurile astea de mult timp, Naicule.VisUrat e pe cale sa va vrajeasca politic pe toti si voi continuati sa adulati un tarnacopist pesedist si penelist. nu va injur, va spun doar ca nu ati intles ideea.

  • eu o vreau p-aia cu omul de omat 😀 … iti dau adresa? ;))

  • @dxn: Pesedist sau penelist? Una din două!
    @Fifi: Bagă mare!

  • Da. E pe jumate aberanta treaba asta cu gura si picioru’… Pana la urma stai si te gandesti, saracii oameni… Mi-au trimis si pe gratis… Da’ shansele mai mari sunt sa li se cumpere decat sa nu primeasca nimic… Nu se gandeste nimeni ca-tz violeaza casutza postala trimitzandu-tzi ceva ce n-ai cerut

  • La ei nu gîndește nimeni. O fi și altă mentalitate pe de o parte, dar sînt și mari hoți pe de alta. Normal că trimiți banii cînd vezi săracii cum s-au ostenit atît să realizeze treburile astea. Și pînă la urmă, nu e o sumă care să mă dea afară din castel. 🙂

  • Nu stiu frate… Am primit si io mai demult in cutie. :-/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.