Ultimul iaurt

Bună dimineaţa. În cîteva momente voi pleca de-acasă în lungul drum spre servic. Soarele tocmai a răsărit din mare, parcă dînd viaţă apei cristaline şi reci a cărei lumină se reflectă în bucătărie pe dulapurile din dreapta. Frigiderul e pe stînga şi în el mă aşteaptă ultimul iaurt pe care-l voi lua cu mine spre a-l savura în traficul sufocat de maşini şi de lucrările care parcă nu se mai termină. Cînd voi ajunge la destinaţie, voi lua cutia şi o voi arunca la gunoi. Va fi un ambalaj străin de tot ce se va alfa în acel container. Străin între străini. Nimeni nu-l va băga în seamă, celelalte cutii se vor uita la el cu superioritate, cu mîndrie, fiindcă el este un amărît carton românesc care a ajuns să-şi trăiască ultimele clipe departe de ţara lui. Vor fi şi unele care se vor uita la el cu invidie, fiindcă este unic şi n-au mai văzut aşa ceva în viaţa lor. Dar nu va conta cîtuşi de puţin acest lucru. Fără doar şi poate se vor uni împotriva lui şi-i vor rîde pe sub nas fiindcă este român, adică un nimeni. El nu va zice nimic, va aştepta liniştit în colţul lui din tomberon pînă vor veni să-l ia gunoierii. Apoi va merge să moară. Dar o va face cu speranţa că din el se vor naşte alte şi alte ambalaje.

pîsî: că tot veni vorba de reciclare, cum pun la loc recycle bin pe desktop că l-am şters ca bovea?

Similar Posts:

Adevărul despre vioara a II-a
Votaţi ca să mîncaţi !

Comments 6

  • Imi place cum descrii patania ambalajului de iaurt. Ce este cu tine? Ai un limbaj artistic expresiv si sensibilizator caracteristic operelor literare lirice. Majestate, esti tare;)Sa ai o zi buna!

  • imi vine sa…stii tu….rad!

  • Click dreapta->Personalizar->Cambiar iconos del escritorio -> Bifezi papelera si o treci pe escritorio.:d

  • tre’ sa moara ca din el sa se nasca alte ambalage ??? :((

  • Si uite asa se va perpetua specia cartonului romanesc care va fi reciclat si combinat cu cartoane straine care vrand nevrand il vor accepta. Si uite asa un ambalaj romanesc este transformat usor usor intr-un spaniol si acceptat de comunitate pana cand si ultima rasuflare romaneasca din el isi va pierde urma. 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.