Mai ţineţi minte Triunghiul Morţii ?

Calendaristic, săptămîna viitoare începe una dintre cele mai mizerabile perioade din viaţa unui bărbat, perioada pe care specialiştii o numesc şi Triunghiul Morţii: Valentine’s Day – 1 martie – 8 martie (bine, dacă gagică-ta suferă de ecumenism, felicitări, te-ai încălţat şi cu Dragobetele). Cele trei sărbători ale morţii reprezintă sabatul negru al bărbatului, care va fi nevoit să participe, în tot acest timp, la ritualurile demonice de adorare a consoartei.

Triunghiul Morţii debutează cu sărbătoarea Sfîntului Valentin, o zi în care bărbatul execută un ceremonial pe lîngă care pînă şi dansul drăcesc al broaştelor rîioase în fluierăturile copiilor morţi nebotezaţi pare “Lacul Lebedelor”. Chiar dacă este o zi în care ar sta cu plăcere peste program, bărbatul va trebui s-o şteargă mai devreme, ca să se poată înghesui alături de alţi nefericiţi în magazinele cu mult roşu, cu inimioare, muţunache, perne pe care scrie “I love you” şi alte asemenea obiecte păgîne de cult (pe care, ulterior, gagică-sa le va pune la vedere prin casă, ca să aibă prietenii lui un motiv ca lumea să facă mişto de el cînd vin în vizită). Înarmat cu această primă dovadă de iubire (se pare că pîna şi Iisus obişnuia să le dăruiască ucenicilor Săi ursuleţi de pluş şi inimioare de ciocolată, ca să le arate că-i iubeşte), bărbatul va trece pe la tarabele de flori, unde va jertfi înca o parte din salariu. Însa partea cu adevărat grea abia acum începe. După ce depune aceste mărunte ofrande la altarul aşezat la picioarele gagică-sii, bărbatul va trebui să suporte calvarul unei ieşiri romantice în oraş. Va fi o seară plăcută, la finele căreia va înţelege cît de forţata era comparaţia cu sabatul negru: în fond, Satana nu vrea de la tine decît sufletul, nu-ţi face praf salariul şi nici nu pretinde să te plimbi cinci ore cu el prin parc dacă-l iubeşti.

După două săptămîni de refacere (asta, dacă a reuşit să-şi convingă prietena că Dragobetele e o sărbătoare pentru ţăranii care n-au cablu şi nu prind Eurosport), bărbatul va da piept cu cea de-a doua încercare: Mărţişorul. După cum desigur ştiţi, mărţişorul este un obiect artizanal de foarte mult bun gust, pe care femeile îl poartă atîrnat de piept pentru a vesti venirea primăverii. Se pare că presupunerea oamenilor de ştiinţă cum că păsările călătoare ştiu din instinct cînd să se întoarcă din ţările calde este complet falsă; în realitate, ele sînt anunţate de un porumbel voiajor: “Haideţi, fetelor, că au început proastele alea să poarte mărţişor”.

Însa nimic nu-l poate bucura mai tare pe un salariat obişnuit, care se chinuie 12 luni pe an să producă texte de calitate pentru un salariu mizer (v-aţi dat seama, desigur, că nu era vorba de mine cînd am spus “texte de calitate”) decît 8 martie, o zi în care acesta va trebui să caute un cadou frumos (care să nu fie nici mărţişor, nici inimioară, fiindcă imediat după 1 martie acestea devin nişte kitsch-uri ordinare). Cadoul trebuie însoţit obligatoriu de flori (care nu devin un kitsch ordinar după 1 martie, plus că preţul florilor de 8 martie poate arunca lejer în criză întreaga economie mondială) şi de o nouă ieşire romantică în oraş (unde, ca să faci rost de o rezervare, s-ar putea sa fii nevoit să-i răpeşti familia chelnerului).

Specialiştii nu au reuşit să-l identifice pe inventatorul acestor sărbători, însă se presupune că este vorba despre un dement care, dupa ce s-a însurat, a aruncat întreaga vină asupra omenirii şi a jurat să se razbune.

via un ex-blog de-al meu
habar n-am de unde l-am luat atunci
mi-e lene să caut
am dat copy/paste

Similar Posts:

Angelina Jolie cînd eram noi doi împreună
Joc de plictiseală

Comments 14

 • oare de la cine l-ai luat, mai bine zis primit?a?
  atatea vaite..trei zile pe an sunteti si voi barbati si va plangeti 🙂 cand ar trebui sa faceti asta in fiecare zi :))

 • Eu sunt nascută pe 26 februarie. Îți dai seama ce bucurie pentru prietenu meu? :)) :)) :))

 • normal ca da…offf…:)

 • Ca sa salvez omenirea o sa raman vesnic singura de Valentines asta! Na zi ca nu is nobila!

 • @ Sufletica: Pardon. ;)) Iti dau un San Miguel. Faltan solo cuatro dias. :*

  @ R.R: Nobletea se vede din valentele primei tale propozitii. Vei ramine VESNIC singura de ACEST Valentine’s. Deci nici eu nu o nascoceam mai bine. Super! 😀

 • Naicule dear a zis-o mai bine ca mine, pe a mea o sa o scriu pe R.R dedicatie lui Valetines … care ma urmareste si pe twitter de altfel…

 • eu personal, urasc valentine`s day. prefer dragobetele..sint din alea care suferim de ecumenism :))

 • =)) =)) =)) mai baiatule tu nu esti normal!!!!!
  1. ”o zi în care bărbatul execută un ceremonial pe lîngă care pînă şi dansul drăcesc al broaştelor rîioase în fluierăturile copiilor morţi nebotezaţi pare “Lacul Lebedelor”. ”
  2. ”(se pare că pîna şi Iisus obişnuia să le dăruiască ucenicilor Săi ursuleţi de pluş şi inimioare de ciocolată, ca să le arate că-i iubeşte)”…=)) p-asta chiar nu mai stiu de unde ai mai scos-o!!!
  Ti-as spune multe dar ma abtin…;) Sincerele mele felicitari pt modul in care ai reusit cu adevarat sa faci din cele 3 sarbatori un Triunghi al Mortii…

 • Zeddy, te dezamagesc. Nu e scris de mine. 🙁 Lo siento.

 • 😕 hmmm….atunci? cine este autorul? are aripi? ;))

 • Aripioare… Si absoarbe tot. 🙂

 • =))…:-?

 • Hello, I observed your welbog in a new directory of blogs. I will not understand how your welbog came up, will need to have been a typo, Your blog page looks great. Possess a nice day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.