Superstiţii la spanioli

Au şi spaniolii superstiţiile lor. Coincide aia cu marţi 13 ca şi la noi, au auzit şi ei de pisica neagră care ţi-aduce ghinion dacă-ţi taie calea sau că nu e bine să treci pe sub scară. Au una ciudată care zice că nu e bine să faci cadou cuţite sau foarfece, deoarece se spune că acestea taie legătura de prietenie dintre ambele persoane. Există însă o soluţie salvatoare, anume aceea ca cel care primeşte un astfel de cadou să înapoieze celuilalt o monedă, fie ea şi de un cent.

Totuşi, spaniolii nu se gîndesc la un lucru: atunci cînd un popor îţi invadează patria, superstiţiile se schimbă. Aşa cum romanii i-au romanizat pe daci, aşa şi românii ar trebui să-i românizeze pe spanioli. Pentru că e clar că sîntem atît de perfecţi încît nici n-am avea de ce să ne schimbăm. Tocmai de aceea:

1. Spaniolii duc gunoiul seara. Bine, îl duc cînd vor ei, pînă la urmă, dar dacă e să te iei cu ce scrie pe containerele de gunoi de pe stradă, depozitarea se face între orele 20 şi 24. În caz contrar, pot fi aplicate amenzi de pînă la 500 de euro. Prin urmare statul şi legile ţării sînt de vină pentru faptul că fiecare spaniol îşi duce la gunoi norocul în fiecare seară fără ca măcar să ştie. O campanie de informare nu ar strica în privinţa asta.

2. Spaniolii spală duminica şi în sărbătorile legale. Nu contează ce zi e, ei trebuie să spele. Şi să facă curat. Cel mai mult duminica, cînd se trezesc după o săptămînă de mers la lucru (aici vorbim, din păcate, de 3/4 din populaţia activă), sîmbăta merg la cumpărături, fiindcă duminica e închis peste tot, iar în a şaptea zi le rămîne timp de dat lături morţilor lor şi uite de-aia le merge rău. Toată problema s-ar putea rezolva prin deschiderea magazinelor şi duminica, un lucru pe care-l fac doar vara cînd vin turiştii cu bănuţi, astfel lumea ar face curat sîmbăta.

3. Spaniolii cheltuie de luni. Mama m-a învăţat de mic că dacă începi să cheltui de luni, vei cheltui toată săptămîna. Numai că spaniolii n-au cum să ştie asta şi au decis ca mîine să fie ziua fără TVA la Media Markt. Adică ceva de genul ăsta, numai că între timp TVA-ul a urcat la 21%. Şi cum trăim vremuri de restrişte din ce în ce mai grele, e posibil ca lucrurile să se fi schimbat oleacă şi lumea să dea năvală mîine la respectivul magazin, avînd în vedere că tendinţa generală a spaniolului e să se uite din ce în ce mai mult numai şi numai după oferte. Am putea spune că dacă-i abitir să-ţi iei ceva electrocasnice sau electronice, nu-i rău să plăteşti 4 cincimi din preţul iniţial, cît o fi el de umflat. Mîine e momentul. Şi apoi toată săptămîna. Şi de-asta rămîn ei fără bani.

De-aia nouă ne merge nemaipomenit şi lor de mare porc.

Similar Posts:

Cum am sunat la relaţii cu clienţii. De trei ori!
Málaga CF vs FC Barcelona - un altfel de cronică

Comments 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.