Ştiaţi că…

Sf. Claudiu se sărbătoreşte pe 9 noiembrie?

Mi s-a întîmplat de cîteva ori să urez “La mulţi ani!” cîtorva persoane cu ocazia zilelor onomastice şi acestea habar să nu aibă că era de datoria lor să dea de băut. Lucru destul de ciudat pentru respectivii, care denotă o oarecare lipsă de interes faţă de propriul nume. Nici eu n-am ştiut pînă la o anumită vîrstă  ziua în care se prăznuieşte celălalt sfînt al meu (prenumele doi). Dar de cînd am aflat, n-am mai uitat. Mai am încă (sper) vreo 50 de ani pînă să încep să nu-mi aduc aminte anumite lucruri…

Din cîte am auzit şi eu din străbuni, e bine să pui nume de sfinţi copiilor tăi, că cică sînt patronii lor, îi protejează de rele, adică de grija zilei de mîine, inflaţie, criză, sărăcie, şomaj ş.a.m.d. Nu neapărat, fiindcă întîlnim şi alţi oameni care nu au nume de sfinţi şi sînt foarte protejaţi. Sf. Traian, Sf. Roberta sau Sf. Mugur ar fi cîteva exemple elocvente, la o primă privire rapidă de ansamblu.

Revenind la subiectul zilei, e totuşi de înţeles de ce nu e aşa cunoscută sărbătoarea Sfîntului Claudiu, avînd în vedere că pică pe 9 noiembrie şi ştim cu toţii ce înseamnă 9 NOIE pentru rasa umană.

Similar Posts:

Vă mai faceţi rugăciunea înainte de culcare ?
Axioma zilei

Comments 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.