Spaniolii nu ştiu engleză

Nu ai ce să le faci. Sînt nişte vărzari bătuţi în cap. Chiar există la radio o reclamă la nişte cursuri de limba engleză în care o duduie îl întreabă pe unu’ la un interviu, citez: “Văd că în CV scrie că aveţi cunoştinţe de limba engleză. So, what’s your experience in similar jobs?” La care boccimanul răspunde timid: “Well… mhm… of course, of course…” Şi e păcat de ei, avînd în vedere afluxul intens de englezi care le invadează zonele turistice, mai ales cele de litoral. Problema pe care o au ei nu e numai cu limba engleză, ci cu orice limbă de pe acest pămînt. Dacă nouă ne vine uşor să învăţăm italiană, spaniolă, franceză sau chiar portugheză, ei nu înţeleg o iotă din limbile astea. Nici din spaniolă, atîta timp cît lui clientes i se mănîncă un e. Cît despre engleză, thank you poate căpăta pe alocuri şi valenţe urbane (vezi foto).

Similar Posts:

Români în Spania
Hiperronda

Comments 4

  • Subscriu la cele spuse de tine,spaniolii sunt antitalent in vorbirea oricarei limbi straine,insa stii ce-i face din punctul meu de vedere mai admirabili fata de ¨noi¨astia poligloti?
    Nu o sa vezi niciodata in Spania vreo campanie nationala care sa se numeasca ¨let’s do it romania¨.Mi se pare corect sa vrei sa iti vorbesti limba intr-un mod curat (ex:perritos calientes-hotdog,raton-mouse)fie ca o faci din neputinta fie din mandrie.

  • Eh, noi sîntem mai aproape de spiritul american, de asta ştim noi să le zicem #cudetoate. 🙂

  • Păi… subtitrarea a fost inventată pentru spanioli, nu?

  • looool trank you
    Aici trank este short for tranquilizer! deci ei spun te tranzhilizez hahahahahah

    awesome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.