Spania restricţionează din nou accesul românilor pe piaţa muncii

Decizia finală va fi luată la sfîrşitul acestei săptămîni, potrivit RFI. Măsura vine pe fondul creşterii ratei şomajului, care a ajuns la o cincime din populaţia activă a Spaniei. Închiderea pieţei muncii este dedicată fără număr, fără literă, poporului român, binecunoscut pentru aportul considerabil la scăderea ratei criminalităţii, violurilor, furturilor şi tîlhăriilor pe teritoriul iberic. De asemenea, se urmăreşte deşteptarea neamului spaniol care nu posedă abilităţile necesare, perfecţiunea şi, de ce nu, arta de a culege o căpşună, o măslină, de a da cu mopul sau de a schimba un scutec.

Românii care deja sînt angajaţi în Spania vor reprezenta adevărate modele de urmat pentru cei care acum se află la începutul carierei de culegători sau bone. Pentru că majestăţile lor de ţărani occidentali nu se coboară la munci silnice şi depravante pe care românii le acceptă (şi care, în fond şi la urma urmei, sînt munci cinstite), preferînd să meargă-n baruri să se uite la meciurile din Primera Division şi să participe botelloane.

Iar nouă, cei care sîntem o bomboană de naţie, să ne fie de bine!

Similar Posts:

Mi-a plăcut de un om bun
Cum se scoate o măsea de minte prin operaţie

Comments 4

  • Hai frate, tocmai acum cand ma hotarasem si eu sa vin la capsuni… Bai, Naicule, de ce nu ai zis mai devreme?

  • ma intreb oare daca nu ne meritam soarta?!?! :| si mie mi se facuse de o capsuna :D:D

  • Spaniolii nu sunt in stare sa faca fata multor profesii,de nivel mult mai ridicat decat cele enumerate de tine.Cred ca decizia este una pur politica.Realitatea este cu totul alta.Daca prin absurd strainii (de toate natiile)care muncesc in Spania ar disparea,enonomia ar intra in colaps.
    Uneori imi doresc sa se instaureze din nou masura intrarii pe teritoriu spaniol pe baza de viza,valabila maxim 3 luni si 5 ani pentru obtinerea rezidentei indefinite.Prietenii stiu de ce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.