Ţeapa de pe DN 1

A) Să luăm ca exemplu localitatea Tîncăbeşti (jud. Ilfov), spre sensul către Bucureşti. Intri în localitate cu 70 km/h şi mergi legal (nu cu 79). Şi mergi, şi mergi, şi iar mergi pînă ajungi la ieşirea din Tîncăbeşti şi vezi indicatorul sfîrşitului restricţiei de 50 km/h.
Atunci te întrebi: cum p…ula mea?

B) Alt exemplu, localitatea Otopeni (jud. Ilfov), spre sensul către Bucureşti. Intri în localitate cu 70 km/h şi mergi legal (nu cu 79). Şi mergi, şi mergi, şi iar mergi pînă ajungi la ieşirea din Otopeni şi vezi acelaşi indicator: sfîrşitul zonei de restricţie de 50 km/h.
Atunci te întrebi din nou: cum p…ula mea?

Răspuns corect A: fii atent la un moment dat în carosabil ce limitare de 50 mişto apare fără să-ţi dai seama.
Răspuns corect B: fii atent cum intri în Otopeni la o staţie de autobuz de pe partea dreaptă ce 50 mişto şi nebăgat de nimeni în seamă apare.

Concluzia: în cazul unui radar pe DN1, probabilitatea să iei amendă în localitate e de 100%, chiar dacă cică tu mergi legal cu 70 (sau 79 cu eroarea de radar). Zonele de limitare a vitezei la 50 km/h nu sînt puse aiurea, dar abia se disting. Ba înaintea unor treceri de pietoni, ba înainte de intersecţii mai importante sau poduri. Numai că după aceste zone, limitarea la 50 km/h se menţine, nu apare nicidecum semnul ăsta, iar amenda poate veni în orice clipă.

Aşa că beliţi ochii dacă nu vreţi să vă luaţi ţeapă legal.

Similar Posts:

Ora exactă
Birocraţia din România

Comments 3

  • Asha e Baicu, de tot kktu’. Nu stiu cum ai vazut tu unde apare treaba cu 50 ca io belesc ochii de fiecare data cand plec si n-am observat niciodata, in afara de un satuc unde apare pe carosabil.

    Asa ca am ales sa ignor. Bine, am si detector de radar (desi nu stiu exact daca ma ajuta). Ideea e ca pana acu’ n-am luat niciun radar. =))) Bine insa ca sunt doar vreo doo sau trei satuce cu treburi d-astea. Si pana la 30 de km in plus iei doar amenda. Niste bulangii oricum, sa-i f Rex, vorba unui amic comun. :-\”

  • /:) asa e in Romania … trebuie sa te conformezi!

  • Sa recapitulam! Treaba e foarte simpla domle: intri intr-o localitate din Romania cu o viteza de 70 km/h asa cum indica semnul, iar la iesire daca ai putin noroc ramai fara permis! Cat? Nu se stie. Poate o luna, poate 3, poate chiar tre sa dai examenul din nou! Daca Doamne fereste mai agati si un “animal” care traverseaza DN1 neregulamentar sarind peste delimitatoare, atunci te-ai facut un penal de toata frumusetea! Succes stimati conducatori si mare atentie pe drumurile publice din minunata Romanie! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.