Seniorii Europei

În cîteva zile ia sfîrşit programul Europe Senior Tourism, adresat persoanelor peste 55 de ani, prin care pot călători în Mallorca, Menorca, Ibiza, Costa de la Luz şi Costa del Sol la un preţ convenabil. Aceştia pot pleca la drum cu un însoţitor chiar şi sub 55 de ani, care beneficiază de aceleaşi condiţii ca veteranii.

Dar hai să enumerăm ce e inclus în pachet:
– călătorie dus-întors;
– transport aeroport-hotel-aeroport;
– şedere în hoteluri de 4 stele;
– pensiune completă;
– băuturi incluse (apă şi vin);
– program de animaţie zilnic;
– două excursii prin zonă;
– asigurare de călătorie.

Toate acestea la incredibilul preţ de numai 343 de euro (7 nopţi). Cînd mă gîndesc că am plătit chiar mai mult doar pe un bilet de avion dus-întors spre ţară, mă ia cu dureri de cap. Raportat la pensiile de batjocură din ţărişoară, să faci un C.A.R. pentru o vacanţă de genul ăsta e cea mai bună afacere pe care ar putea să o facă un pensionar. De 55 n-am prea văzut, media de vîrstă de aseară fiind de vreo 67. Foarte ok la prima vedere, bătrîneii stăteau şi aşteptau la coada de la check-in. Gîndul că singurul cocalar de la coadă eram eu mă făcea să mă simt în siguranţă. Dar românul pînă nu e el român pînă la capăt n-are niciun haz. Cum se mişca un pic coada cu 2 cm înainte, aceşti seniori româno-europeni aplicau aceeaşi tehnică folosită la deschiderea Sun Plaza. Nici nu mai trebuia să ridic bagajul să-l mut, îl tîrşîiau domniile lor cu nonşalanţă. Mentalitatea asta comunistă că dacă te împingi un pic mai în faţă e posibil să nu ştiu ce (!?!), nu i-a părăsit nici după 20 de ani. Exact ca la semafor: vezi că e roşu, încetineşti că şi-aşa n-ai unde să te duci şi te pomeneşti din spate cu o puţă care vine şi-ţi taie calea să se pună el primu’. Tot acolo ajungem, fraţilor! În acelaşi avion ne urcăm! Nu rezolvăm nimic dacă îmi bagaţi fierul de la căruciorul de bagaje în călcîie.

notă: ultimele trei propoziţii au fost pentru seniorii care ştiu să se dea pe net.

pîsî: ah, vine o babetă şi se pune în mijlocul cozii la controlul corporal. îi zice alt moş din spate “şi noi de ce credeţi că stăm aici?” ea: “vai, dar vă rog, poftiţi. şi-aşa m-a făcut un tînăr mai devreme la cealaltă coadă nesimţită.”

Similar Posts:

Dormitul pe bancă nu mai e la modă
Nu vă faceţi griji, sînt încă în viaţă 🙂

Comments 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.