Rutiere de la ei şi de la noi

Cică au reţinut un dement conducător auto cu pempărşi în loc de chiloţi, care circula pe autostrada 3, ce face legătura între cutare M şi cutare V, cu mai mult de 202 km/h, într-o zonă limitată la 100 de km/h. Tîmpitul, ce a fost umflat la 4 de dimineaţa, obţinuse permisul de conducere în luna februarie a acestui an, fapt din care rezultă că viteza cu care trebuia să circule pe tronsonul respectiv era de 80 la oră (aici e cu 20 mai puţin în primul an).
În ţărişoara asta, dacă depăşeşti cu 80 la oră limita de pe semnul de circulaţie, rişti să faci ce-l aşteaptă pe băieţelul ăsta: închisoare între 3 şi 6 luni, amendă între 6 şi 12 luni (asta nici eu n-am dibuit-o, probabil că plăteşti în rate, cine ştie…) şi muncă în folosul comunităţii între 31 şi 90 de zile. În oricare dintre cazuri, ţi se suspendă dreptul de a mai conduce de la un an la patru ani. (El Pais)

În România, la depăşirea cu peste 50 de km/h a limitei admise, se dau între 9 şi 20 de puncte, amenda aferentă şi rămîi fără carnet maxim trei luni. Stai frumuşel cu şoferul angajat de tati, că nu se întîmplă nimic. Dar nu rişti să-ţi botezi rozeta fermecată la bulău. O fi bine?

Similar Posts:

De ce e lumea invidioasă pe Naicu.ro
El Pais: Primul caz de gripă porcină în Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.