România, mai rău ca Africa

Gîndul publică astăzi un articol despre un raport făcut de tăticii americani cu privire la anumite sfaturi înainte de a pleca într-o călătorie ca turist pentru prima oară în România. Pe lîngă pomenirea hoţilor, a cardurilor mîncate de bancomate, a notelor umflate prin cluburi, a cîinilor vagabonzi ş.a., apare una tare de tot, care e edificatoare pentru trafic.

Forumul Economic Mondial plasează România pe locul 126 din 134 în privinţa calităţii drumurilor. Mulţi şoferi conduc agresiv sau neatent. Aceste două aspecte combinate duc la cea mai înaltă rată a mortalităţii din Uniunea Europeană. Exersarea unor tehnici de condus auto defensive este esenţială. Pietonii trebuie să-şi ia măsuri extreme de siguranţă atunci cînd traversează orice drum.

Prin urmare, dacă m-ar chema Zack şi aş fi american, aş prefera să mă duc în Africa. Măcar acolo ştiu că nu au nimic extraordinar la care să mă aştept şi doar trebuie să-mi fac nişte vaccinuri, ca să nu mă prindă vreo boală de-aia de-a lor. E mult mai simplu. Aşa, să vin în România, să mă aştept la civilizaţie şi să mă întorc dezamăgit eu, americanul, prefer să nu. Asta e părerea mea de american. Understood?

Similar Posts:

Autostrada groazei
Despre campania de la Zuzu

Comments 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.