“Rivaldo din Carpaţi” sau cum să dai cu sorcova înainte de Anul Nou

text de Costin

rivaldo-cu-sorcovaUn copil de numai 10 ani din oraşul Sinaia îi calcă pe urmele celebrului Busuioc, alias Pavarotti din Carpaţi. În faţa restaurantului cu acelaşi nume, un talentat respectat domnişor, pe numele său de scenă Rivaldo (foto), ne-a încîntat privirile în dimineaţa zilei de 28 decembrie a anului ce tocmai a trecut. Acesta se afla în zona centrală a staţiunii Sinaia, cînd ne-a acostat pentru a ne face o frumoasă urare tradiţională de sărbători. Respectînd campania “Nu încurajaţi cerşetoria!”, i-am oferit acestui talentat cantautor suma de 1 RON, pentru ca, la insistenţele celor prezenţi, acesta să schimbe binecunoscuta urare “Sorcova, vesela” (aducătoare de ghinion înainte de noaptea de Anul Nou, pentru cine nu cunoaşte) într-o veritabilă manea, învăţată din moşi strămoşii mă-sii, însa care a reuşit să descreţească frunţile celor 2 spectatori prezenţi la ineditul concert în aer liber.

Copleşiţi fiind de talentul nebănuit al lui Rivaldo (a se vedea culoarea artistului, un fel de Michael Jackson în tinereţe), publicul aflat în delir i-a oferit acestuia un Caffé Latté, un sortiment de cafea scumpă, care însă a fost refuzat cu nonşalanţă de tînărul interpret. De ce? Nu se cunosc nici pînă în acest moment cauzele. Se bănuieşte, totuşi, că mama lui l-a născut pe o plantaţie de cafea din Brazilia (n.r. nu foarte departe de adevăr), astfel încît kitsch-ul de băutură care apare în interviul cu Rivaldo poate fi considerat doar o mostră  de dat la sosirea într-o piaţă (de ex. Ferentari, locul de baştină al celebrului artist).

Aşadar, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, această înregistrare, care nu lasă loc de nicio speculaţie, aduce în atenţia publicului larg un talent nemaiîntîlnit, un guru al muzicii de orice fel (a se vedea trecerea de la necunoscuta şi demodata sorcovă la minunatele şi puternic motorizatele manele), un băieţel care poate reprezenta o ameninţare pentru orice artist din România şi chiar de peste hotare.

Rivaldo din Carpaţi, puradelul de numai 10 ani, care a plecat  din Capitală la bunica lui din Cîmpina şi a ajuns la Sinaia, unde veţi vedea ce sumă de bani cîştigă pe zi, poate fi astăzi chiar în oraşul dumneavoastră! Paparazzii, fiţi cu ochii pe el, pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi!!! ‘Tu-l în gura de norocos, că a ajuns celebru…
Naicu, ai legătura.

Mulţumesc, Costin. Regia? Filmul, vă rog.

Similar Posts:

Cea mai serioasă casă de schimb valutar
Un revelion în ţîţa familiei

Comments 13

 • Io zic sa lasatzi drecului treaba cu sorcova si ghinionu’. Pe romaneste va zic ca ma fix ******* pe ea de sorcova si pe toate aburelile de acest gen. Am zis.

  Acum revenind la Rivaldo, foarte tare pushtiu.

  A, si… La multzi ani, indid! 😀 Pentru mai marele acestui blog, si toti ciumpalacii care m-au votat yet again. Am zis am spus.

 • Ar fi trebuit sa las autorul postului sa raspunda comentariilor. Il astept. Dar cum m-am vazut urat cu ocazia Anului Nou, iti multumesc.

 • saracutu copil, v-ati batut joc de el. Eh, asa-i trebuie daca umbla cu sorcova inainte de termen 🙂

 • Noi ne-am batut joc de el sau el de noi? A?

 • Rivaldo chiar exista! Si eu am fost “sorcovit” de catre acest copil minune pe 3 ianuarie 2009 tot in Sinaia.

 • @rares: sa nu-mi spui ca l-ai lasat sa te sorcoveasca inainte de termen?:)

 • […] în Sinaia, după faza cu Rivaldo, şi voiam să mănînc la restaurantul cu pricina. Încă era închis. Bag un cap să întreb la […]

 • @ Rares: Măcar tu ai avut noroc că te-a sorcovit după Anul Nou.

 • @ Luizica pisilica: Explica-te!!!!

 • Mda…stau aici si citesc nenumarate comentarii cu privire la acest pusti minune, care pe mine si pe bunul meu prieten ne-a lasat cu un gust placut amar de romanism bronzat (altfel spus “tiganeala”). Revenind la comentariile facute de cei prezenti pe acest blog, cu referire la acest articol: Luizica pilisilca, observ ca in prima faza se escamoteaza de aceste stravechi datini precum sorcova, mersul cu capra si alte traditii de gen, condamnand cu tarie astfel de practici (ex: “ma fix ******* pe ea de sorcova si pe toate aburelile de acest gen” – ce o fi vrut sa sugereze scumpa noastra cititoare prin acele stelutze, 7 la numar???), apoi intr-un al doilea comentariu, brusc i se pare “sensational” acest material, dupa ce in prealabil ne-a rugat respectuos (“lasati dreacului treaba asta cu sorcova”) sa nu mai abordam astfel de articole. In ultima faza, aceeasi distinsa cititoare a minunatului blog, scrie, in stilu-i caracteristic urmatoarea expresie “sunteti opsedati” (a se citi corect, obsedati)! La cine te refereai pisi? Mergem mai departe la urmatorul personaj, ce a folosit un limbaj mult mai cald fata de Luizica. Sufletica, ce ai dorit a spune prin “saracutul copil”? Poate Norocosul copil!! Muy amigo l-a facut celebru prin acest filmulet si iata ca Rivaldo Minunatu’ a ajuns pe youtube unde are a lot of views!! Iar ca raspuns la a doua fraza, asa ii trebuie daca vine cu sorcova inainte de termen: sa ajunga celebru (n.r. este binecunoscut faptul ca romanii sunt inventivi, dar iata ca nici romii nu sunt mai prejos. De la sorcova la manea e doar un pas)!! Tu-l in gura de norocos, cum prea bine se incheie articolul…

 • NU MAI POT DE RIS! MA SUFOOOC!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.