Mai facem nişte rechemări în service ?

De ceva vreme a apărut un nou trend la maşinile asiatice: descoperirea unor varii probleme şi rechemarea lor la service pentru reparaţii (Toyota e lider de necontestat). Honda a rechemat nişte modele de Civic şi Accord din 2001-2002 pentru probleme la airbag. Numai că azi vorbim aici despre modelul Honda Civic 2007 care vine din fabrică cu o problemă la pedala de ambreiaj. Pe lîngă “ţac”-ul (normal din punctul lor de vedere) care reprezintă momentul de anulare a funcţiei cruise control, după un anumit timp de la achiziţie apare un ditai “clanc”-ul. Să zicem pe la 4000-5000 km, în special cînd temperatura e mai mare de 12-15°C. Este al naibii de deranjant, chiar dacă, tot din punctul lor de vedere, nu afectează decît sistemul auditiv uman şi nu cel tehnic al maşinii. Însă cine-i poate crede?

Există un buletin de service internaţional care menţionează această problemă. Recomandările sînt clare: dacă un client vine la service cu această chestiune se va trece la gresarea pedalei de ambreiaj. Dacă problema continuă/reapare, se va monta o nouă pompă de ambreiaj (variantă cică îmbunătăţită).

După lupte seculare în care a trebuit muuuuultă muncă de convingere, au acceptat să schimbe piesa. Strict referitor la prima impresie:
– eternul “ţac” rămîne;
– pedala parcă merge mai uşor;
– “clanc” nu mai e.

Dar să nu ne grăbim cu concluziile. Cost: 0 lei şi 0 cenţi.
Vivat veselia garanţia, trăiască-n veci farmecul ei, hei-hei-hei, ea îţi aduce tot ce vrei.

UPDATE: acum mi se pare că e la fel ca înainte. Oare or fi schimbat-o pe bune?

Similar Posts:

Doamnelor, domnişoarelor...
Probleme de amor

Comments 5

 • Si pe mine ma enerveaza “greierasii” astia. Dar la drumurile care le avem in Romania nu are cum sa nu iti scartaie ceva prin masina. La mine imi face bordul… inca nu am descoperit de unde se aude.

 • @Boris :)) daca a inceput bordul inseamna ca e grav. Se dezintegreaza.

  Cat astia de la Honda spun ce are si le cheama la service, ce crezi romanii ar proceda la fel? Sa facem abstractie de faptul ca sunt condusi de catre … francezi.

 • probabil ca e noua modalitate de a se face remarcat (tehnica aplicata si de britney spears acum cativa ani) nu conteaza ca se vorbeste de bine sau rau, important e sa se vorbeasca (si eu o mai aplic din cand in cand hehhehehehhe)
  companiile de publicitate sunt foarte scumpe si probabil ca e mai ieftin gresarea pedalei si eventual schimbarea unei piese, giugulirea unor clienti mai sclifositi… plus ca apare stirea gratis, la stiri pt o audienta maxima

  parerea mea 😀

 • Io zic sa lasi gargara si sa dai muzica nitel mai tare. WTF. DUDE !

  Plus… Mie cred ca mi-a sarit o pietricica in parbriz si acu’ pare sa aiba o crapatura de toata frumusetea…

  SO F**K OFF cu clancu’ lu’ peste. 😛

 • e foarte aiurea banuiesc tinand cont ca Civic este o masina frumoasa si care costa ceva bani in acelasi timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.