Primul McDonald’s

Apăruse primul McDonald’s la magazinul Unirea într-un 15 16 iunie (mi-aduc aminte că ne-am dus fix după serbarea de sfîrşit de an). Era lume ca la balamuc. Poporul nostru drag descoperea în sfîrșit ce înseamnă cu adevărat grăsimile, carbohidrații, colesterolul şi zaharurile americane, cu preţuri pentru buzunarele românilor. Dar nu şi pentru al meu. Eram un pic mai sărman.

Am intrat timid înăuntru şi mi-am luat cel mai mic suc posibil (ăla la 250 ml), uitîndu-mă cu jind la malderul de hamburgeri şi cheeseburgeri din tava fiecăruia de acolo. De Big Mac-uri nici nu mai vorbesc. Apoi am ieşit şi am traversat parcul de la Unirii ca să ajung să iau 32-ul. Încă mai aveam niște zeamă în pahar. Sorbeam din pai în doze mici ca să mă țină cît mai mult. Am urcat în tramvai, m-am dat jos unde trebuia să mă dau jos şi am ajuns acasă. Sucul se terminase, doar îmi rămăsese de savurat apa lăsată de gheaţa topită, pe care o beam puţin cîte puţin, că încă mai avea nițel gust de cola.

Am tras etern de sucul ăsta pînă am intrat pe poarta casei şi am păstrat paharul ăla de carton cel puţin o lună după. Beam apă de la robinet din el, amăgindu-mi mintea bolnavă cu impresia că beau cola de la Mec. Pînă cînd într-o zi a venit Mamaee și l-a aruncat. Am plîns. După aia am aflat că mai au pahare la Mc. Nu am mai plîns.

Completare: primul restaurant McDonald’s din Bucureşti (România) s-a deschis pe 15 16 iunie 1995 la parterul magazinului Unirea.

Similar Posts:

"Şi viaţa merge înainte..."
Trupa O-Zone se reuneşte ?

Comments 7

 • mda, a dracului stare!multe din astea am avut si eu dupa revolutie. si acum este la fel: depinde de noutate si de cata “flota” ai in buzunar. lasa, nu te mai gandi, a trecut! o zi buna!:)

 • Mie mi-a luat maică-mea un burger. Ăla cel mai chior.

 • Primul restaurant McDonald’s, în ţara noastră, şi-a deschis porţile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzacţii în ziua deschiderii la nivel central european.

 • Da’ cu cine-ai fost, mai tii minte? 😕
  Pup. N-am apucat sa te vad inainte de-a pleca…iarta-ma

 • @ pissi_mic: Ca să vezi că n-am uitat de unde am plecat.

  @ Eu: Înseamnă că erai mai avut.

  @ McDonald’s România: 😉

  @ Zeddy: Am uitat. Te pup şi eu.

 • Ha! Eu tin minte ca am venit de la Bacau la Ambasada Frantei in vara anului 1996 pentru o viza si am oprit la Prisma si evident la McDonalds si mi-a placut atat de mult ca ma rugam de mama sa mai mergem la Bucuresti! nu mai stiu ce am mancat prima oara, dar pentru mine macul ala este etalon! Nici nu stiu daca mai exista! 🙂

 • Cred că mai e. Voi inspecta la vară. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.