Poate dacă azi ai fi schimbat prefixul…

… cu siguranţă am fi sărbătorit cu flori, cu o masă la un restaurant, cu vorbe, multe vorbe şi cu zîmbete, mult mai multe decît vorbele. Ne-am fi trezit, am fi băut o cafea şi-am fi fumat o ţigară (că aseară m-am reapucat după pauza cu ştii tu ce). Apoi am fi mers nu ştiu unde, în oraş, să ne plimbăm, poate o cumpărătură, deşi nu ştiu ce ţi-aş fi putut lua în dar, că nu-mi mai aduc aminte ce-ţi plăcea. De fapt, tu nu voiai nimic niciodată, decît să vin cu note mari acasă şi să te ascult pe tine şi pe Mamaee. Dar acum nu mai iau note şi nici nu mai am de cine să ascult.

Poate am fi continuat la o masă, cum îţi plăcea ţie, ori la un peşte într-un restaurant, ori într-un parc, la un mic şi o bere (stai, că mai am o zi de antibiotice, îmi iau o Stela fără alcool, oricum trebuie să conduc). Şi mă cam încui mai departe. Ce-ar fi urmat? Azi e luni, de obicei aveai liber, deci poate o ieşeală cu colegii de la serviciu, altă bere, alte rîsete, că doar e zi importantă. Apoi acasă, la somn şi mîine de la capăt.

Şi totuşi nu s-a întîmplat aşa şi nu se va mai întîmpla. Se pare că e rîndul meu ca azi să fiu liber şi mîine să o iau de la capăt în adevăratul sens al cuvîntului. Şi să stau, să-mi readuc aminte ce “cadou” ai primit acum 8 ani (cînd au trecut?!?), să aprind o lumînare şi să mă rog pentru tine. Şi, culmea, zîmbesc, pentru că ştiu că şi tu zîmbeşti. În fond, asta e tot ce ne-a mai rămas.

Similar Posts:

Dom' Profesor
Mi-a plăcut o paralelă

Comments 2

  • Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Stiu sigur ca oriunde ar fi este mandra de tine.

  • Iar eu… mai cred ca ar fi si mai mandra daca ti-ai gasi LINISTEA si sufletul pereche pe care il cauti de ceva vreme …dar …deh…tiniretea este cum este …este momentul sa-l gasesti pentru ca stiu ca-l cauti de ceva vreme si iti doresti acest lucru! SUCCES si mult NOROC in viata !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.