Pilda boului grăbit

În vremea aceea mai existau şi oameni înţelepţi. Aceştia foloseau maşini care erau denumite maşini normale. Nu mergeau cu viteză, respectau regulile de circulaţie, păsările cîntau, fluturii zburau. În ziua de sabat dinaintea noului an, maşinile normale se deplasau pe Barbu Văcărescu. Una era pe banda 1, alta în dreptul ei pe banda 2. În stînga lor era un tramvai. Erau practic aliniate şi înaintau cu aceeaşi viteză. Nu aveai unde să fugi, fiindcă era o zi liberă, trafic mai deloc, păsările cîntau, fluturii zburau.

La un moment dat, în spatele celor 3 apare un şofer grăbit căruia i se spunea BOU. Era încătuşat şi nu ştia cum să facă să depăşească maşinile normale. În genialitatea lui debordantă, s-a pus între benzi, poate-poate reuşeşte ceva. N-a reuşit. Cînd pe dreapta, cînd pe stînga, nici el nu mai ştia ce să facă. Deodată, prinde un spaţiu mic, se bagă cu tupeu, claxonează, flash-uri, pînă la urmă trece. Îi dă blanăăăăăăăăăă… şi se duceeeeeeeeeee… ca vîntuuuuuuuuuuuu’… şi ca gînduuuuuuuuuuuuu’… fix 100 de metri. Era roşu.

Similar Posts:

Unde nu se mai pune cratimă
Două decenii mai tîrziu

Comments 9

 • Fiecare cu parerea lui. Poate omului ii nastea nevasta si era in spital. Poate livra pizza si iesea din norma de 30 minute. Daca as fii in masina rosie sigur nu as merge paralel cu cel din masina albastra ca sa incurc traficul.

 • Daca eram in masina albastra sigur franam cand ala era in curu meu, aveam nevoie de o bara noua :))

 • Totusi cum se face ca procentul celor care n-au nicio jena in a stresa in trafic pe cei din jur cu urgentele lor este cu mult mai ridicat la noi decat in tarile normale??

 • Votre Majesté,
  … finalu’ fu magistral: Era roşu. Io nu am citit încheierea, îmi place să iau frazele la rând. D-aia mă pufni un râs zgomotos. =))

 • vorba lu’ Boris, poate-i fata VACA ;;)

 • @Wio: In tarile normale stiu sa circule si fiind libera banda 2 sau 3 sau 4 sau 5, nu au de ce sa te streseze.

 • Hai să vă mai vînd un pont: era roşu dinainte şi roşu’ ăsta ţine mult.

 • Foarte bine, sa tina mult! 🙂 Mai trist e ca uneori nici rosul care tine mult nu-i opreste pe unii disperati.

 • Eu sunt d-acord cu Boris.

  Si tu unde erai Baicu? In tramvai, nu? Este ca am ghicit? :d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.