O simplă cunoştinţă

Să zicem că alegi calea diasporei din diverse motive. Definitiv. Mai revii în vacanţe pe-acasă să-ţi vezi rudele care ţi-au mai rămas, prietenii. Înstrăinarea ta faţă de ei şi a lor faţă de tine e deja înfăptuită. Nimeni nu-ţi mai e cu adevărat rudă sau prieten. Judecînd la rece, nici n-ai avea cum. Ce pretenţii ai? Acum fiţele ţi s-au urcat la cap, ai uitat de unde ai plecat, nu-ţi mai aduci aminte cînd mîncai pîine cu american cola. Dar să mai zicem că tu ţii minte toate astea şi revii de fiecare dată cu plăcere, dor de casă şi poftă să-ţi vezi ai tăi prieteni. Te mai consideri unul de-al lor? Greşit, pentru ei nu eşti decît o simplă cunoştinţă. E foarte firesc, avînd în vedere că ochii care nu se văd sînt invizibili se uită şi mai ales că nu poţi păstra o prietenie intensă (cum poate ai avut odinioară) prin intermediul unui telefon, sms, chat sau webcam.

Atunci la ce mai contează bucuria ta cînd te întorci acasă? Păstreaz-o pentru tine.

Similar Posts:

Ironie cutremurătoare
Ca să nu mai fie dubii

Comments 8

  • Ceea ce scrii este foarte trist. Dar, din pacate adevarat.Numai bine!%%-

  • P.s.ma gandesc ca este greu sa fii cu adevarat si acolo si aici.Este greu si amar! Uf!

  • de asta nici nu ma mai intorc… mai si platesc avionul o punga de bani sa schimb 3 vorbe in direct cu cunostiintele, plus cadouri… plus tre sa dau explicatii ca de ce sunt asa si nu altfel si sa primesc “sfaturi” de cum trebuie facut
    mai bine ma duc in tenerife/ cuba 😉 la plaja, fara stres, si le trimit cadourile prin posta… cu poze 😀

  • Te contrazic!! Esti constient ca exista exceptii, prietenii din alea misto care sunt imposibil de rupt. La mine si la Pupu nu s-a schimbat absolut nimic. Dupa trei pachete de tigari si cinci cafele parca nici n-am plecat vreodata de acasa.

  • ESTE TRIST CE SCRII DAR NU ESTE IN TOTALIATATE ADEVARAT!!!DEPINDE DE SITUATII……:)

  • Te-apuca deprimarea acu sau ce?

  • dai in pual mea pe alti eu pot sa fiu preitenu tau :X:X

  • Cine te uita nu ti-e prieten adevarat, deci nu merita sa-ti pierzi timpul gandindu-te la asta. Eu am plecat de 2 luni si deja s-au ales “prieteniile”.:) Anyway…mai bine singur decat prost acompaniat.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.