“O manea la vremea ei face cît zece simfonii.”

Din ciclul “o labă la vremea ei face cît zece femei”, am înlocuit “labă” cu “manea” şi “femei” cu “simfonii”, reieşind citatul celebru de mai sus, inventat de mine, pentru care am primit 4 like-uri pe Facebook. Ideea e că nu contează cîte like-uri ai, important e să fie măcar unul, fiindcă dacă nu ai niciunul, ori eşti jalnic şi îţi dai singur like ori, dacă nu poţi trăi cu drama, ştergi postarea respectivă.

Maneaua reprezintă o refulare. Chiar şi cei mai fiţoşi intelectuali le acceptă. Eu sînt unul dintre ei (în caz că nu ştiaţi). Şi pentru asta, o manea e binevenită după ore, zile, săptămîni de muzică clasică fără oprire. Trebuie să fii tîmpit la cap să afirmi că nu asculţi manele şi că te dezgustă. Hai să recunoaştem că nu e chiar aşa.

– De cîte ori n-aţi fost părtaşi la petreceri, nunţi, aniversări, team building-uri etc. care au început într-o notă nobilă, fiind întîmpinaţi la intrare de un cvartet de muzicieni ce interpretau lucrări din repertoriul de aur al muzicii clasice?
– De cîte ori după acest moment nu a urmat o formaţie live care să cînte muzică uşoară?
– De cîte ori, în pauzele formaţiei, se dădea cu insert unei melodii cu influenţe balcanice, ca să intre lumea în atmosferă (mai o horă, o lăutărie)?
– De cîte ori n-aţi dansat pe “Gaşca mea nu poate să stea liniştită nicio clipă” – regina team building-urilor româneşti?
– De cîte ori nu s-a machit lumea şi pe la 3-4 dimineaţa au început să se suie pe mese şi să danseze pe Salam, Guţă şi alte minuni?

Chiar dacă o faci la mişto, a dansa pe manele nu e sfîrşitul lumii, atîta timp cît o faci cu cap (deşi sună ca o chestie făcută fără cap). E drept că de obicei lumea îşi pierde minţile cînd se apucă să dea din buric şi colaci pe ritornele, dar trebuie să nu uiţi totuşi că maneaua e ca tutunul, alcoolul sau drogurile: consumul excesiv dăunează grav sănătăţii. Aşa că fii responsabil şi a doua zi uită de tot şi ascultă un cvartet!

Similar Posts:

Copilăria mea în 30 de minute
De ce se aud prost radiourile cu muzică clasică ?

Comments 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.