O lecţie de birocraţie

Am făcut o trăsnaie mai demult pentru care acum trebuie să plătesc. Mi-a venit o scrisorică prin poştă care mă anunţa de trăsnaie şi ce trebuie să fac mai departe. Am fost dimineaţă la o agenţie de stat, m-au controlat ca la avioane şi am intrat. La parter erau două săli, una în stînga, cealaltă în dreapta, cu 30 de birouri fiecare, toate cu cîte un funcţionar.

Îi arăt duduii de la informaţii scrisoarea cu trăsnaia şi-mi spune să mă duc la o maşinărie de unde să iau bon de ordine, apăsînd pe butonul de trăsnăi. Pe bon scria un număr şi sala unde trebuia să aştept. Ridic privirea pe nişte televizoare suspendate şi constat că deja sînt aşteptat la biroul nr. 29, unde era o femeie.

– Săr’na. Am primit asta prin poştă.
– Daţi-mi să văd. (se uită pe ea, meştereşte ceva în calculator) Sînteţi de acord cu trăsnaia pe care aţi făcut-o sau vreţi să faceţi contestaţie?
– Sînt de acord, a fost greşeala mea, recunosc.
– În regulă, bifaţi aici şi semnaţi aici. Într-o săptămînă veţi primi detalii prin poştă despre trăsnaia dumneavoastră.
– Asta-i tot?
– Da, o zi bună.

Nu tu buletin, nu tu “cine sînteţi?”, nu tu copii xerox, nu tu înjurături, nu tu coadă, nu tu nimic. Timpul total al întregii operaţiuni: 4 minute.
Scris vis-a-vis de treaba asta.

Similar Posts:

Ce înseamnă să ai bun-simţ în trafic
Ofertă de criză

Comments 5

  • ce sa mai s-a miscat repede femeia:d

  • ce sa mai acum asa moda fara nume fara nimk ……s-a msicat repede femeia stia ea ce face:d

  • Ia uite ce repede se rezolva problemele prin strainatate. Eu am stat dupa accidentul ala vreo 10 ore. Am ajuns seara tarziu acasa. Sa nu mai zic ca, pentru a plati o factura la Boom stau la coada de-mi sar capacele.

  • or fi inceput astia de la boom sa aiba mai multi clienti…nu stau mai mult de 1 min la rds 🙂

  • p.s.: daca tot suntem nemultumiti de Romania, atunci sa facem precum spune Badea – s-o stergem de pe “harta”. asta ar insemna sa ne stergem si pe noi? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.