Nu mai am ochi zgîriaţi

blogocilindru-mareA fost atît de mişto astăzi afară încît am decis să merg la mare. Soare, cald, lumea în pielea şi picioarele goale. O scurtă plimbare pe faleza aglomerată prin soare, suficient cît să mi se facă destulă sete şi să intru la un chiringuito. Astăzi era semi-senzaţional, dar îţi făceai trebuşoara. M-am aşezat la o masă şi am comandat cea mai mare halbă de bere rece pe care o aveau. Uneori mi se face poftă de bere din astfel de recipiente, cu puţină spumă, nu foarte acidulată şi rece ca gheaţa. Îmi aprind o ţigară în sictir, las tacticos bricheta pe masa încălzită de astrul ceresc, pun picior peste picior şi trag cu nesaţ primul fum.

Mă uit la lumea din jur şi parcă sînt în Turnul Babel. În dreapta două femei robuste, chiar cvadridimensionale, vorbind cu munţi de cîh. Erau olandeze şi-şi aşteptau bărbaţii virili, blonzi, arşi la faţă, ca de altfel orice alt ţărănoi care se pune la plajă de pe acum, chiar dacă vremea nu prea o permite. Mi-a ajuns anul trecut cînd m-a atins şi pe mine cocalarismul fiţoşelnic al bronzului de martie. Anul ăsta nu mai vreau să rîdă toată lumea de mine şi să mă jignească impropriu, aducîndu-mi insulte mîrşave ca “englezule!” sau “olandezule!”

În stînga trei englezi. Un el, o ea şi căţelul. Nu vorbeau nimic, el era încîntat de soarele care îi mai adauga cîteva straturi de bronz pe faţa-i deja ca racul, ea cu spatele la soare ţinînd în braţe căţeluşul năzdrăvan care dădea impresia unei jucării scumpe. Era foarte bine îngrijit şi foarte ascultător. Avea accente de pisică, se comporta ca o felină, dar una dintr-acelea liniştite.

Apoi, la o masă în colţ au venit doi. Un el şi un el. Se ţineau de mînă, s-au aşezat frumos la masă. Foarte eleganţi, distinşi, cu un aer sobru, dar limitaţi în gesturi. Au început să vorbească din prima clipă, dar au fost întrerupţi de chelneriţa nemţoaică ce le-a disturbat momentele dialogale. Au comandat două sangria, iar drăguţa ospătăriţă (ce-i drept) a plecat la bar înspre a le onora comanda. În acel moment, unul dintre ei, care era tipul omului de casă nobilă, îmbrăcat într-o cămaşă cu dungi gri marca Harmont & Blaine, şi-a îndreptat privirea spre fundul nu foarte apetisant al germanei, dar destul de provocator, datorită picioarelor lungi ce plecau din el. Partenerul de cuplu, un tip înr-un tricou verde cu dungi mov, nici n-a observat privirea insistentă a celuilalt, relaţia lor continuînd să ascundă ceva ce o ştiu foarte bine amîndoi, dar se complac în ea din obişnuinţă.

Alte mese nu mai erau aşa de impozante. Cîţiva ruşi despre care nu am chef să vorbesc mai deloc şi eu – românul pribegiu şi pierdut în diaspora. Mi-am terminat ţigara, am plătit şi am plecat. Mă plictiseam. Soarele deja începuse să se ascundă după formele blocurilor norocoase ce se află în prima linie la mare. Mi-am luat jucăriile şi am plecat înspre parcare. M-am oprit un pic pe o bancă şi m-am uitat 287 de secunde la mare, după care mi-am continuat periplul. Am deschis portiera maşinii, am venit acasă. Am oprit în curte, vrînd să las nişte cumpărături şi am dat să o pornesc să o bag în garaj. Nimic. Bateria era moartă. Noroc cu un vecin amabil care m-a scos din rahat. Încă o ieşire inopinată şi neprevăzută în peisaj (la service) ca să schimb bateria. Tot plătit, facturat, neşpăgat şi foarte profesional. Săraca maşina asta… Parcă simte că săptămîna viitoare locul îi va fi luat de noua bijuterie care deja e pe drum înspre mine. Vine tiptil de departe într-un tir şi abia o aştept.

Am venit acasă, am urcat, am ciugulit ceva, am văzut cum a pierdut România la fotbal, am scris asta şi acum îl voi închide pe domnul leptoc. M-am săturat şi de el. Prea mult, nene! Mai are şi omu’ o limită…
Am obosit, vreau să mă uit la meciuri astă seară şi să dorm.
Şi de mîine să mă dixtrez. De aceea o voi lăsa mai moale cu blogărismul.

Daţi-i bice cu concursul pe care l-am lansat. Vă pup pupîndu-vă.

Similar Posts:

Concurs
Naufragiaţii

Comments 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.