Spălător pentru o zi

Obiceiurile din faşă nu se uită niciodată şi, ca mai tot omul, mi-am zis să spăl şi eu maşina înainte de sărbătoarea ce a avut loc acum cîteva zile. Am ales o spălătorie recent inaugurată la intrarea orăşelului meu, deschisă 24/24, mare şi foarte galbenă. Poate şi de-aia îi spune Coloso Amarillo (Colosul Galben). 

În această prolifică ţară, dacă ai timp de pierdut şi chef de o distracţie pe cinste, ai posibilitatea să-ţi etalezi talentele de spălător de maşini, ca orice alt spălător normal de la o şi mai normală spălătorie din România. Adică să iei frumuşel furtunul în mînă şi să-ţi speli maşina după bunul plac. Astfel rămîi mult mai satisfăcut de munca depusă. Cînd intri în acest colos, te duci frumuşel şi îţi aşezi maşina sub o ţîşnitoare. Totul funcţionează pe bază de monede de 1 euro. Dacă se nimereşte să te pomeneşti că nu ai suficient mărunt, băieţii deştepţi au inventat un automat (foto 1) în care poţi introduce bancnote de pînă la 20 de euro şi să-ţi dea tot atîtea monede. Treaba mi-am făcut-o cu 5 euro, astfel:

 • soluţie specială pentru curăţat jantele (2 min.);
 • detergent maşină (2 min.);
 • detergent maşină (încă 2 min., m-a luat pe nepregătite primul);
 • spălat cu apă (2 min.);
 • spălat cu apă + strat de ceară (2 min.).

În total, 10 minute numai spălatul. Nu mi s-a părut foarte rentabil, treceau foarte repede cele două minute, avînd în vedere că la benzinăria din colţ cu 1 euro poţi spăla timp de 3’40”. Ceea ce mi-a plăcut a fost calitatea detergentului şi a parfumului, precum şi jetul mult mai puternic ca la alte spălătorii. Iar soluţia pentru jante le-a lăsat strălucind în soarele arzător.

Apoi scoţi maşina, o duci la zona cu aspiratoare (foto 2), ţi-o ştergi şi o speli pe dinăuntru, respectînd anumite reguli de bun simţ (foto 3) pe care gogii ţin să le reamintească publicului larg, ca nu cumva spiritul cocalar de a spăla maşina şi a asculta manele la maxim în boxe să epateze. Dezavantajul e că te chinui ceva pînă termini, însă avantajele sînt că te distrezi, mai şi transpiri dacă prinzi o zi toridă şi îţi giugiuleşti maşina exact cum îţi doreşti, fără să pleci nemulţumit că uite, nu mi-a făcut aia sau ‘tu-l în cur pe mă-sa, n-a spălat-o cum trebuie. Aşa, toată vina-ţi aparţine şi injuriile ţi le aduci personal.

Poţi foarte bine să o bagi la perii pe aceiaşi bani, dar unde mai e trăirea adevărată? Dacă eşti cu cineva care vrea s-o frece, te poate aştepta în timp ce stă la soare şi se bronzează la măsuţe, putînd savura snacksuri, chipsuri şi alte băuturi răcoritoare. Şi încă un lucru, de data asta pentru iubitorii de ambulanţe: nu vă faceţi griji, chiar şi voi puteţi să vă spălaţi liniştiţi maşinuţele (foto 4).

Similar Posts:

Toate au 4 copii
Cuţitul zburător

Comments 4

 • Mah, mie mi se pare interesanta ideea…plus de asta ca e atat de mare si spatioasa aceasta spalatorie, cat o pista ;))

 • Da deci… Foarte romantic, dar… Bla. 😛

  Cand ai zis daca esti cu cineva care vrea s-o frece, primu’ gand a plecat la o pitzi care sa vrea sa-tz frece masina cu sapun. =)))

  Cat despre snacksURI si chipsURI. Frate… Dupa ce te iei de toata lumea ca nu stie cum sa zica nu stiu ce… Puii mei… Pur romanesc sa adaugi inca un plural la niste cuvinte care au deja plural?!?!?! Nu? Jeez…

 • Sincer să fiu, n-am auzit pe nimeni spunînd “snecuri” sau “cipuri”.

 • irelevant, tata, irelevant. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.