Mizerii

A vrut Dumnezeu să stau s-o frec? Îi mulţumesc din suflet, dar cînd frecangeala devine acută, se adună mizerie şi trebuie curăţată. De aceea s-au inventat aspiratoare, mopuri, căldări cu apă, cîrpe, pufuri de praf, Pronto şi alte artificii de calcul, care la un loc îţi fac casa mai curată, mai proaspătă şi mai strălucitoare. Dar cînd toate aceste bazaconii stau în capul unei singure persoane (adică dumneaeu), lucrurile se complică.
Urăsc să fac pe gospodinu’, să iau mătura să curăţ balconul plin de praf galben, roşu, verde, gri (depinde de vreme), să umplu găleata cu apă şi să dau cu mopu’ ăla naşparliu pe el, apoi să scot aspiratorul dintr-un dulap, să-l car din cameră în cameră să adun vălătucii depuşi de la mica vînzoleală care are loc în casă, să-l duc în băi să iau anumite podoabe capilare (da, îmbătrînesc…), apoi pe hol, bucătărie. Pentru ca după să vină supliciul sufrageriei şi al covorului non-persan, apoi praf, praf, praf, puncte, linii, rotunduri, tot felul de jeguri. Şi ca episodul să fie cumplit, introducem în scenă noua marmură de curăţat. Mai murdară, mai pătată, mai zgronţuroasă. Şi ia de freacă şi spală (cu mopu’ ăla bengos).
Coşmarul continuă cu aranjatul ţoalelor, care timp de o săptămînă nu au revenit în şifonier (aşa cum ar fi politicos), ci au continuat să dăinuiască aruncate vraişte într-unul din dormitoare, îmboţite, unele chiar şi pe jos, aşteptînd cuminţi drumul reînvierii spre maşina de spălat.

În atari condiţii, soluţia simplă ar fi contractarea unei fomei avînd ca scop îndeplinirea atribuţiilor expuse mai sus, iar soluţia extremă ar fi căsătoria. Dar cum e criză din ambele puncte de vedere, mă simt nevoit să continuu pînă la bingo.

  Similar Posts:

  Am fost rîrîit
  33 logos in 33 minutes

  Comments 8

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.