Melcii din trafic

Ştiţi care e senzaţia cînd mergi cu maşina pe stradă în Spania? Că parcă eşti în Need For Speed şi ai maşini în trafic. Chiar dacă mergi cu 50 km/h, tot găseşti un moşneag care să meargă cu viteza melcului atlet. Azi însă m-am simţit ca la Bucureşti. 17 km am de străbătut între casă şi servic. Traseu mixt: sat, centură sat, autostradă. Timpul normal de parcurgere: 20 de minute. Astăzi, ca niciodată, am belit-o 45 de minute din cauză de lucrări şi idioţi. Mă simt ca şi cum aş sta în Pipera şi vin în Bucureşti.

Cel mai mare blocaj se produce pe autostradă, la intrarea în oraş. Cine vrea să intre, stă pe banda care duce spre centru, ceilalţi care n-au treabă, pe stînga. Şi cu toate astea e balamuc. Pentru că pînă se pune adormitul de spaniol în mişcare, că “ah! trebuie să pornesc”, trece o juma de oră. Şi nimeni nu-l claxonează, că aici nu se claxonează. Şi stai şi aştepţi ca fraierul de atîta amabilitate în trafic.

Şi încă una şi gata. Omul din imagine a oprit şi el un pic. În spatele lui, cel puţin 20 de maşini. Înţeleg că e bătrîn şi că s-a emoţionat, dar intră, nene, pe străduţa aia, parchează şi după aia întreabă dacă ai ceva de întrebat. Doamne, sper să nu ajung aşa…

Similar Posts:

A venit toamna ?
Cine a zis că spaniolii sînt proşti...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.