Mai învăţaţi să pronunţaţi

Nu de puţine ori mi-a fost dat să aud boccimăneala în floare a neştiutorilor de carte, limbi străine şi pronunţii. De obicei, mă aştept ca astfel de greşeli, cum sînt cele care apar în acest video, să fie făcute de oameni care habar n-au ce e aia muzică clasică şi nu numai. Mă refer la faptul că nu se spune Montserat Cabále, ci Cabaié, căci dublu L în spaniolă este I. Şi nu se spune nici Riceard Ştraus, că gagiul a fost neamţ (ca şi Riceard Vagnăr), ci Rihard, căci particula CH în germană se pronunţă H. Noroc că cei mai cunoscuţi compozitori din toate timpurile sînt atît de pronunţaţi încît îi iei de la ureche.

Bonus, Costin în acţiune.

Similar Posts:

The Voca People
"Aceleaşi, Costine !"

Comments 7

  • Eheeeeee, bine Faaallllllllllllll!!! ;)) Daca stiam , veneam si eu sa te vad! 😉

  • Senzationala poza cu pasaroiul! :D:D:D:D:D:D Bravaaaaaaaaaaaaaaaaa! 😀 Our famous bird. 😀

    Da’ eu vreau sa stiu cum se pronuntza in spaniola Nicushor. 😀 😛 Si sa le explici si la spanioli ca Nicusor vine din romana si nu se pronuntza asha, ca Chocapic, ci cu diacritice. 😀

  • Habar n-au să spună Ş. Aşa că dă-ţi seama.

  • Cred ca trebuia sa-tz dai seama singur, din raspunsul tau. 😛

  • dar de fil cola ai auzit? (phil collins) :)) sau maical babable (michael buble) si mai sunt multi… auzi numele astea si pe canalele de specialitate.

  • Am auzit şi de Năicu. Oare de ce e tentată lumea să spună Năicu şi nu Naicu? Asta e bună de o dudă. În curînd. 🙂

  • Desi cu intarziere din cauza deplasarilor, nu pot sa nu ii multumesc bunului meu prieten Naicu pentru aceasta poza mirifica de la bonus! Hehehe si nici macar nu e facuta in photoshop:D Cel mult de pe una din plastile imense din Constitutiei! Te pup la … domnule Uerdi (pt necunoscatori este traducerea din latina a lui “V” care automat devine in viata de zi cu zi litera U! A se vedea parfumul Bvlgari :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.