Fly, puiule, zboară !

În zborul spre ţărişoară, chiar dacă mintea mi-era în altă parte, nu am putut să nu ignor două anomalii (deh, atenţia distributivă – defect profesional).

Anomalia nr. 1 s-a produs pe la jumătatea cursei, cînd domnul comandant al aeronavei s-a apucat să ofere cîteva detalii referitoare la zborul efectuat. Că survolăm Bangladesh şi Turkmenistan, că temperatura de afară e ideală pentru un grătar, că mai avem timp de un pachet de ţigări pînă la destinaţie şi că vîrful Chomolungma e mic copil cu înălţimea la care zburăm. Cînd a venit vorba de altitudine, pilotul, a cărui voce semăna cu cea a lui Busu de la ProTV, a formulat următorul enunţ: “Ne aflăm la o înălţime de 38000 de picioare, adică aproximativ 11582 de metri.” Pe moment am zis că-şi bate joc de mine (recte cum vine asta aproximativ o cifră exactă?), dar verificînd mai atent, mi-am dat seama că avea dreptate. Nimic nu e exact.

Anomalia nr. 2 e strîns legată de anomalia anterioară. Tot textul pe care nea caisă l-a parlamentat a fost mai întîi spus în limba engleză şi apoi în limba română. Chestie care efectiv m-a lăsat fără comentarii. Poate comentaţi voi.

Similar Posts:

România: "Mi-e frică, mi-e frică să nu fiu răcită !"
Flash diasporic vs. flash românesc

Comments 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.