Legume şi fructe

Duc lipsă cruntă de legume şi fructe gustoase. Nu ştiu ce tot zicea la un moment dat un mare arhiblogger român că, citez: “prefer oricând o căpşună spaniolă, mare şi frumoasă şi de multe ori chiar gustoasă, decât mizeriile cu care ies pe interval ţeparii de la noi”, am încheiat citatul. Eu cînd muşc dintr-o căpşună de-aici se aude de zici că-i măr. Sînt crude, tari, naşpa, n-au pic de gust, chit că pui zahăr pe ele. Aş da orice pentru o căpşună românească urîtă, bătută, vai mama ei, dar bună de ţi se topeşte în gură.

Invenţiile lor (sau ale altora) nestemate şi adulate pe întregul mapamond sînt pepenii şi strugurii fără sîmburi. Apreciez pozitiv acest scremet mintal în folosul umanităţii. Actul de a muşca nestingherit dintr-o felie de lubeniţă fără să fii nevoit să scuipi în stînga şi-n dreapta sîmburi sau să-i cureţi în prealabil, reprezintă o plăcere deosebită. Strugurii fără sîmburi sînt delicioşi, dar parcă tot ăia de Ceasla sînt mai parfumaţi, respectiv pepenii de Dăbuleni.

Roşiile sînt sub orice critică. Nu există roşie în peninsulă care să fie la fel de gustoasă ca cele din Românela. Singurele care se pot apropia la gust sînt roşiile cherry care costă o grămadă de bani. O singură roşie am mîncat de cînd sînt aici care a fost mai acceptabilă şi se apropia destul de fidel de gustul românesc de ţară. Problema e că era un pic gigantică (foto). Am primit-o cadou, nu puteam s-o refuz, dat fiind faptul că e criză, astfel asigurîndu-mi necesarul pentru o săptămînă.

Decedez după ceapă şi în special după ceapa verde (poate şi de-aia nu mă pup cu nimeni). Chiar dacă ceapa verde se găseşte în orice perioadă din an, bulbii sînt mari ca ai unei cepe normale, deci fără haz. Singura şansă este compromisul trecerii graniţei la vecinii gibrăltăreni, unde au ceapă verde biologică subţire, exact ca acasă. Şi chiar şi usturoi verde. Dar nu merită efortul. Noroc cu vacanţele neaoşe că ne mai facem pofta.

pies: despre mezeluri şi brînzeturi, într-un episod viitor.

Similar Posts:

Cum se face paella
Noul steag al Spaniei

Comments 3

  • Sunt de acord cu tine pt ca si in italia este la fel nimik nu este bun…rosiile salata verde fructele nu ai nici un gust parca mananci iarba………….Adevarul asta este ca inaca la noi in tara legumele si fructele..carnea ..laptele sunt inca bune si gustoase!!!!!!!:d

  • Acum Naicule ai inteles de ce romanii stau in Romania .Noi stam pentru a ne infrupta din fructe , legume si o politica savuroasa .In tara totul are savoare.

  • nea` Naicule mi-ai facut o pofta :(((((((( in frigider la fructe am decat prune :)) le urasc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.