Jurnalul unei duminici plictisitoare

Astăzi mă aflu în prima zi de duminică de la revenirea în diaspora. O zi debordantă, plină de acţiuni familiale şi de relaxare pe măsură. Dimineaţa nu putea începe mai bine decît cu vizionarea unei interpretări briliante a Dublului Concert pentru vioară şi violoncel de Johannes Brahms, pe unul dintre catralioanele de posturi nemţeşti de la televizor. Julia Fischer şi Daniel Müller-Schott, într-o formă de zile mari, au oferit o versiune extraordinară a acestei capodopere, pentru ca la sfîrşit să delecteze publicul cu un bis surpriză – Passacaglia de Halvorsen într-un tempo mai rapid ca de obicei (link).

Şi, cum din peisajul înconjurător nu poate lipsi marea într-o astfel de zi cu temperaturi peste aşteptări, am purces spre litoral în acordurile lipsite de înţeles (dar mişto) ale radioului. Ajungînd la locul meu celebru, am surprins cîteva instantanee debordante, nu de acceaşi însemnătate ca cele făcute la Marea Neagră şi care nu mai există în arhive.

Şi, ca să vedeţi că nu este ceva ce rar se întîmplă, azi-noapte am mai avut o astfel de sclipire. Vădit surprins că factura mea la mobil a atins doar în prima zi incredibila sumă de 3,06 €, mi-am dat seama de ce. Aveam activat serviciul de passport pentru date. O prostie pe care am făcut-o în timp ce eram în autobuzul care mă transporta agale pe mine și pe alți țărani pasageri spre avion. Toate bune şi frumoase pînă am vrut să dezactivez acest serviciu, numai că aveam posibilitatea de a anula toate cele trei opţiuni (roaming, passport şi passport de date). În mintea mea nu s-a produs nimic inteligent ca să îmi dau seama că anulam printre altele şi roamingul. Totul a decurs de parcă eram prost în ţară. Apoi nu îmi mai dădeam seama de ce nu mai am semnal. Dhă!…

Revenind la ale mele, am surprins un accident culinar care a rezultat într-o operă de artă. Nici dacă le aranjam nu ieşea aşa de frumos.

Similar Posts:

Pentru moment...
Ciubuc vs. Artă

Comments 1

  • 🙂 da aşa e. Frumoase pozele de la plajă. Îmi plac. Şi filtrul de cafea la fel. Cât despre spaghetti. Eeee … operă de artă culinară. Exact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.