Interviuri (II)

Continuăm seria de interviuri ca reacţii la vestea posibilei şi încă neconfirmatei vizite a lui Naicu din luna octombrie.

Christian Ciocan, purtător de cuvînt Poliţia Capitalei: Din informaţiile centralizate în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei reiese faptul că Naicu ar putea întreprinde în ziua de 12 octombrie anul curent o vizită în Bucureşti. Organele Poliţiei Române şi ale Jandarmeriei sînt pregătite cu efective suplimentare pentru a interveni prompt în eventualitatea producerii unei asemenea situaţii, dat fiind numărul mare de fani care vor fi prezenţi în interiorul aerogării. Traseul de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă va fi restricţionat tuturor vehiculelor pe toată durata trecerii coloanei oficiale, fapt ce va fi anunţat în prealabil printr-un comunicat de presă. Vreau să infirm zvonurile creării unui culoar unic pentru acest eveniment. Traficul va fi paralizat în totalitate de la Aeroportul Otopeni, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Kiseleff,  Piaţa Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Strada Buzeşti, Strada Berzei, Calea Ştirbei Vodă, Bulevardul Eroilor, Strada Prof. Dr. Bagdasar şi pînă în Piața Danny Huwe. Rugăm toţi participanţii la trafic să aştepte răbdători trecerea coloanei, să respecte indicatoarele de ocolire, semnele agenţilor de circulaţie şi să nu se intersecteze cutraseul coloanei oficiale. Prezenţa Preşedintelui Traian Băsescu la aeroport şi pe toată durata traseului spre oraş va spori securitatea evenimentului prin aportul considerabil al Serviciului de Protecţie şi Pază. Aşa că nu sînt motive de îngrijorare referitor la buna desfăşurare a posibilei reîntoarceri în ţară a lui Naicu.

Irinel Columbeanu, om de afaceri: Naicu este un foarte bun apropiat al meu şi cred că ar fi foarte mişto dacă ar veni. Nu am avut posibilitatea să mă întîlnesc cu el cînd a venit în vară pentru că am avut de rezolvat nişte afaceri personale în diferite locuri mişto ale lumii. Totuşi mi se pare ciudat să se întoarcă după un timp aşa de scurt, pentru că el de obicei următoarea vizită o făcea de Crăciun cînd aducea cadouri foarte mişto. Anul trecut, de exemplu, i-a adus Irinei o jucărie foarte mişto de la Lidl pe care a dat 0,99 €. A fost chiar foarte mişto. Chiar şi lu’ Moni i-a plăcut. Mie, ce să mai vorbesc… Iar aia mică e nedespărţită de jucărie. Foarte mişto!

Mihaela Rădulescu, vedetă TV: Oare cînd se va opri presa asta să tot speculeze orice pe seama oricui? Sînt dezgustată de prestaţia jurnaliştilor români care s-au găsit şi în cazul de faţă să facă din ţînţar armăsar. Am văzut acest caz şi Naicu a spus că va fructifica vacanţa din octombrie, dar asta nu înseamnă neapărat că vine în România. Poate să se ducă oriunde altundeva, dat fiind că este o persoană care îşi permite orice, o persoană cu bani şi cu gusturi deosebite. El ştie ce e mai bine să facă referitor la vacanţa lui, dar eu nu l-aş vedea să vină aici.

Cătălin Botezatu, creator de modă: De la stilul extravagant al lui Naicu mă pot aştepta oricînd la absolut orice. Un tip volubil, cu o personalitate puternică şi cu un simţ al umorului de nedescris în cuvinte. Aşa a rămas Naicu şi mă bucură că ne leagă o prietenie de, iată, aproape 25 de ani. În ultima vreme însă nu am mai apucat să ţinem legătura foarte strîns, cel mai mult din cauza mea care sînt pe drumuri mai tot timpul: de la Paris la New York, din Singapore în Egipt, de la Rio de Janeiro la Toronto, sau din Cape Town în Hawaii. Este foarte bine de el că s-a stabilit într-un loc de vis şi promit să-mi găsesc timp să vizitez încă o dată Costa del Sol.

Mădălin Voicu, deputat PSD, dirijor: Mă, io vă zic o treabă. Orice muzician care nu e bocciu şi care nu trebuie să studieze ca dementul să se menţină în formă, cum are liber, nu-l mai interesează de muzică. Îşi bagă picioarele şi profită de vacanţă cum poate şi cît îl duce buzunarul. Naicu e un talent înnăscut. Are şi el dreptul, ca oricine care a muncit şi a tras ca să ocupe un loc într-o orchestră, să se odihnească. Îl ştiu pe taică-su şi nu-l lasă el de capul lui. Dar în vacanţă, să se ducă unde vrea muşchiu’ lui.

Dumitru Dragomir, președinte LPF: Dom’le, ascultaţi-mă pe mine foarte bine că eu ştiu ce se petrece aici şi cum stă treaba. Dom’le, păi eu, în calitatea mea de Oracol de la Bălceşti, vă dau în scris, mă, că ăsta e şmecher, mă… Ăsta umblă cu fofîrlica şi vă ameţeşte pe voi presa, mă… Ai dracu’, că-mi sînteţi tare simpatici! Deci, dom’le, uite cum e şmenu’: mai mare blat ca ăsta cu revenirea în ţară nu am văzut în fotbalul românesc de cînd mă ştiu. Adică toţi se luptă să plece pe la echipe de club pe-afară şi voi credeţi că Naicu se întoarce în ţară? Fie şi pentru vacanţă? Hehe, sînteţi fraieri…

Mugur Isărescu, guvernator BNR: Nu am să vorbesc despre vizita sa, ci despre vizitatorii pe care i-a avut pe site şi care, după cum am afirmat, au scăzut vertiginos şi s-a revenit la o cifră normală, zic eu. Vîrful de top al site-ului în cauză a fost înregistrat vineri, 19 septembrie, cînd şedinţa de tranzacţionare s-a încheiat cu un număr de 1346 de vizualizări într-o singură zi, după ce toată săptămîna trecută tendinţa a fost de urcare în top, ajungîndu-se ca vineri, www.majestatea.ro să se claseze pe locul 11 în topul celor mai vizitate bloguri româneşti găzduite la WordPress. Dar, cum am apreciat, devalorizarea site-ului s-a produs exact cum mă aşteptam, iar acum ne aflăm la o cotă normală, fără să fi fost nevoie de intervenţia Băncii Naţionale pentru a opri devalorizarea altor bloguri. Vă mulţumesc.

Marian Vanghelie, primar sector 5: Îmi face o deosebită cinste şi onoare să acord un interviu despre unul dintre cei mai reprezentativi… mai reprezentativi locuitori ai sectorului 5 care este. Revenirea sa nu poate fi decît o bucurie nu numai pentru cetăţenii sectorului 5, cît şi pentru locuitorii Bucureştiului. Iar dacă va veni, voi propune ca în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti consilierii PSD să propună realizarea unor almanahe biografice aniversare pe persoană fizică despre Naicu. Este semnul nostru de mulţumire care este care o avem… pe care o avem faţă de ceea ce a făcut Naicu pentru întreg sectorul 5 care-l deţin pe persoană fizică care este.

Cornel Dinu, administrator delegat FC Dinamo: Nu ştiu ce aş putea menţiona în plus faţă de ce am citit în presă. Sînt înca nişte zvonuri alimentate de o incertitudine freudiană cu accente tragice slabe tipic schopenhaueriene. Nu-mi imaginez ce se petrece în tactica gîndirii acestui Naicu – ce ar putea foarte bine concura, cu merite chiar, la titlul de cel mai popular muzician al anului. Nota debordantă a jocului pe care îl practică, tatonarea şi retragerea în defensivă, apoi ofensiva rapidă, contraatacul nimicitor şi tacticizarea dusă la paroxism a schimbării flancurilor, mă pun în situaţia de a declara că se joacă o miuţă de antrenament şi nicidecum un meci oficial.

Valentin Stan, analist politic şi jurnalist: Măi, Năicuşorule! Nu dai niciun semn de viaţă? Pe unde te-ai mai ascuns de ochii presei? Domnu’ Gîdea, sînt convins că în aceste momente domnul Naicu stă undeva ascuns şi rîde cu gura pînă la urechi, domnu’ Gîdea, despre ce vorbim noi aici în emisiune. Şi-i place, domnu’ Gîdea. Încă o dată îi cer public să facă declaraţii complete. Nicio televiziune, niciun radio, niciun trust de presă, NIMENI, domnu’ Gîdea, nu a reuşit să-l contacteze în ultimele zile. Deci vă daţi seama, domnu’ Gîdea, ce şmecherii sînt în spatele acestei presupuse vizite în ţară? Aşa că fă bine, Năiculici dragă, şi dă un semn de viaţă că nu-mi prea vine mie să cred că nu eşti la curent cu ce vorbim noi aici la domnu’ Gîdea în studio. Îmi daţi dreptate, domnu’ Gîdea???

Mihai Gîdea, director Antena 2, realizator Sinteza Zilei: Da, domnuuu’… Stan. Noapte bună.

Aceste interviuri se vor a fi un pamflet
și vor trebui tratate ca atare.

Similar Posts:

Naicu revine în România
Interviuri (I)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.